Επίσκεψη Μητσοτάκη στο στρατιωτικό εργοστάσιο στη Δραπετσώνα

Το στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κερατσίνι θα επισκεφτεί την Τρίτη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον υπουργό Άνηνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Στο 700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο άρχισε η παραγωγή ποσότητας απλών χειρουργικών μασκών για ικανοποίηση απαιτήσεων και αναγκών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και του Υπουργείου Υγείας.

Ως το τέλος της εβδομάδος αναμένεται να παραχθούν 50.000 μάσκες ενώ το 700 ΣΕ έχει προχωρήσει στην προμήθεια πρώτων υλών για την κατασκευή άλλων 100.000 μασκών την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Άμυνας, με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικολάου Παναγιωτόπουλου και σε συνεννόηση με τη Στρατιωτική Ηγεσία, τα Στρατιωτικά Εργοστάσια προσαρμόζουν τις παραγωγικές δυνατότητές τους αναλόγως με τις ανάγκες σε υλικά και προμήθειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση του νέου στελέχους κοροναϊού “Covid-19”, τόσο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και για την κοινωνία. Στόχος του Υπουργείου Άμυνας οι Ένοπλες Δυνάμεις να συνδράμουν με όλες τις δυνατότητές τους και με την εμπειρία που διαθέτουν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στα στρατιωτικά εργοστάσια στην παραγωγή υγειονομικού υλικού.