Σταϊκούρας στο kontra: Και τον Μάιο το επίδομα των 800 ευρώ

Την απόφαση της Κυβέρνησης να επεκτείνει το μέτρο της ενίσχυσης των εργαζομένων με 800 ευρώ και για τον μήνα Μάιο επιβεβαίωσε πριν λίγο ο Χρήστος Σταικούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα του τηλεοπτικού σταθμού ΚΟΝΤΡΑ, δήλωσε πως η Κυβέρνηση έχει καταλήξει στο να δοθεί (τουλάχιστον) και για τον Μάιο το επίδομα ανακούφισης των 800 ευρώ που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα των 800 ευρώ μπορούν να λάβουν εργαζόμενοι επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή ή που ανεστάλει η εργασία τους.

Σταϊκούρας: 800 ευρώ και τον Μάιο στις κλειστές επιχειρήσεις

«Ο σχεδιασμός μας με βάση τα διαθέσιμα τα οποία έχουμε, είναι για να επαναληφθεί όλο αυτό το σύστημα, άλλη μία φορά, τον επόμενο μήνα», τόνισε ο υπουργός ενώ απαντώντας στο ερώτημα για το αν «άρα δηλαδή, άλλα 800 ευρώ για τον Μάιο και τα μέσα Ιουνίου; Αυτές τις 45 ημέρες;» απάντησε ότι «Θα ήθελα, για να σας πω την χρονική διάρκεια και το ύψος, σας είπα ότι ο σχεδιασμός θα επαναληφθεί, να δούμε ποιες θα είναι οι συμβουλές των ειδικών».

Για την απόφαση του Eurogroup, τόνισε ότι «ήταν μία δύσκολη απόφαση, μέσα από συμβιβασμούς, αλλά μία ικανοποιητική απόφαση, δόθηκαν επιπλέον χρηματοδοτικοί όροι για να μπορέσουνε να βοηθηθούνε οι ευρωπαϊκές Οικονομίες».