Μόσχα και Ουάσιγκτον συμφώνησαν να δημιουργήσουν ομάδα εργασίας για το διάστημα

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας για το διάστημα και η Ρωσία αναμένει απάντηση στις προτάσεις της σχετικά με την ατζέντα του διαλόγου τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε το Σάββατο ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Στη συγκρότηση ομάδας εργασίας για το διάστημα συμφώνησαν Ρωσία και ΗΠΑ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Στην πράξη, η σύνθεση της ομάδας δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί. Είμαστε στο στάδιο του συντονισμού της ατζέντας, δηλαδή των θεμάτων βάσει των οποίων θα συνεχιστούν οι εργασίες».

«Μπορώ να πω ότι το άμεσο έργο μας είναι να συμφωνήσουμε στην ημερήσια διάταξη, μετά από αυτό θα γίνουν πολλά. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα εβδομάδων και μηνών στο χειρότερο σενάριο. Θα θέλαμε να ακούσουμε από τους Αμερικανούς μια συγκεκριμένη απάνρηση σε αυτές τις ιδέες και τις σκέψεις της ατζέντας που τους μεταφέραμε πρόσφατα» σημείωσε.

Τον Ιανουάριο, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κρίστοφερ Φορντ πραγματοποίησαν συνομιλίες για τη στρατηγική σταθερότητα στη Βιέννη.

Τότε, ο Φόρντ δήλωσε ότι είναι πιθανό η Μόσχα και η Ουάσιγκτον να ξεκινήσουν διάλογο για το διάστημα και να δημιουργήσουν μια ομάδα εργασίας.

Πηγή: sputniknews