To The Point

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι οι Θεσμοί πιέζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να αναστείλει το πάγωμα των πλειστηριασμών.

Βέβαια η κυβέρνηση προβάλλει σθεναρές αντιστάσεις, γιατί μια τέτοια εξέλιξη σε μια περίοδο κρίσης μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνους κραδασμούς.

———————————————————–

Μπορεί ο Άδωνις Γεωργιάδης να διαβεβαιώνει ότι τα κοράκια που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια δεν πρόκειται να ενοχλούν τους δανειολήπτες εν μέσω πανδημίας, αλλά οι μεγαλόσχημοι τοκογλύφοι συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους.

Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και οι απειλές από εισπρακτικές εταιρείες πάνε σύννεφο.

Προφανώς οι εν λόγω εισπρακτικές δεν έχουν πάρει ακόμα το μήνυμα από το αρμόδιο υπουργείο ή γράφουν κανονικά τις κυβερνητικές αποφάσεις.

———————————————————–

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που θα γίνουν μετά τη λήξη του συναγερμού για τον κορωνοϊό είναι καθοριστικά για το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Μέχρι τώρα τα γκάλοπ εμφανίζουν απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά οι έμπειροι σε θέματα επικοινωνίας δεν τα λαμβάνουν υπ΄ όψιν γιατί σε περιόδους κρίσεις η πλειοψηφία του κόσμου ταυτίζεται με την κυβέρνηση.

Το ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει μια κρίσιμη μάζα, η οποία όταν τελειώσει η καραντίνα θα βρεθεί ελεύθερη αλλά χωρίς δουλειά και χωρίς εισοδήματα.

———————————————————–

Απολογητικός και συναινετικός εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρα σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Η εμφάνισή του προβλημάτισε ακόμα και το σκόρπιο στράτευμα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν διατύπωσε καμία σοβαρή πρόταση, ενώ απέφυγε την κριτική στην κυβέρνηση.

Γι΄ αυτό την επόμενη μέρα τα Μέσα Ενημέρωσης που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ υποβάθμισαν τη συνέντευξη σε βαθμό… παρεξηγήσεως.

———————————————————–

Προβληματισμός επικρατεί στο Μαξίμου για την έλλειψη πρωτοβουλιών της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν άφαντη για ένα μεγάλο διάστημα.

Γι΄ αυτό δημοσιοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με την κίνηση αυτή το Μαξίμου επιχείρησε να επαναφέρει στο προσκήνιο την Πρόεδρο.

———————————————————–

Μπορεί η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να μην είναι επικοινωνιακή. Αυτό δεν σημαίνει ότι μένει άπραγη. Όπως πληροφορούμαι, ξήλωσε στην κυριολεξία μια σειρά μεγαλόσχημα στελέχη που υπηρετούσαν στην Προεδρία για να τοποθετήσει πρόσωπα δικής της επιλογής. Ολοκλήρωσε επίσης τη μετακόμιση από το Μεταξουργείο στις σουίτες του Προεδρικού Μεγάρου.

———————————————————–

Ξεπέρασαν κάθε όριο αθλιότητας κάποιοι… παπαρολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εναγώνια προσπάθειά τους να αποκτήσουν δημοσιότητα εξευτελίζονται στην κυριολεξία με τις ψευτιές που διακινούν.

Ένας από τους μυθομανείς της Κουμουνδούρου ανακάλυψε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ παίρνουν επίδομα για φαγητό πέντε χιλιάδες ευρώ τον μήνα.

Τελικά η αλήθεια ήταν ότι οι εργαζόμενοι που έχουν φυσική παρουσία στα ρεπορτάζ δικαιούνται πέντε ευρώ την ημέρα για έξοδα διατροφής.

Μετά από αυτή την ξεφτίλα συνέχισαν τα παραμύθια σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.

Ανακάλυψαν ότι το site της Τζένης Μπαλατσινού εισέπραξε διαφήμιση ενενήντα χιλιάδων ευρώ, από το πρόγραμμα «Μένουμε Σπίτι».

Η αλήθεια είναι ότι η σύζυγος του Βασίλη Κικίλια δεν έχει site γιατί το πούλησε πριν ένα χρόνο και ο νέος ιδιοκτήτης του δεν πήρε δεκάρα τσακιστή.

Ο διαγωνισμός αθλιοτήτων από τους Συριζαίους είναι σίγουρο ότι θα συνεχιστεί αφού δεν έχουν καμία άλλη σοβαρή ασχολία.

———————————————————–

Το απόλυτο μπάχαλο επικρατεί στο OΡΕΝ. Το χαμηλό βαρομετρικό στην τηλεθέαση, τόσο του ενημερωτικού όσο και του ψυχαγωγικού προγράμματος, προκαλεί κραδασμούς στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη.

Η απομάκρυνση Δημήτρη Μιχαλέλη από τη διεύθυνση ειδήσεων ήταν μόνο η αρχή.

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, έρχεται καταιγίδα αλλαγών σε όλα τα επίπεδα.

Αντικαταστάτης του Δημ. Μιχαλέλη δεν έχει βρεθεί.

Στενοί συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη συζητούν με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο και τον Νίκο Στραβελάκη, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει στο πρόσωπο που θα αναλάβει τη διεύθυνση του ενημερωτικού τομέα.

Από την πλευρά του ο Ιβάν Σαββίδης απαιτεί απομάκρυνση όλων των στελεχών και νέο πρόγραμμα το Φθινόπωρο, προκειμένου να ξεφύγει το κανάλι από τη σημερινή κατάσταση, αφού εμφανίζεται τελευταίο και καταϊδρωμένο σε επίπεδο τηλεθέασης.

Προβληματισμός επικρατεί και με την πορεία του Κυριακάτικου «Έθνους».

Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι πότε ο Ιβάν Σαββίδης θα ρίχνει εκατομμύρια στον κουβά των Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία είναι δύσκολο να ανακάμψουν.