To The Point

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει την τελική απόφαση για τον αν θα προσφύγει στη λαϊκή ετυμηγορία στα τέλη Μαΐου.

Μέχρι τότε στο Μαξίμου θα επεξεργάζονται τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται σε εβδομαδιαία βάση και οι οποίες μέχρι τώρα εμφανίζουν την κυβέρνηση να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Όπως μου αποκάλυψε καλά πληροφορημένη πηγή, το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών τον Σεπτέμβριο δεν συνιστά αιφνιδιασμό.

Γιατί οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός από στενούς του συνεργάτες είναι να στήσει κάλπες μέσα στο καλοκαίρι.

—————————————————————

Το επιχείρημα που προβάλουν αυτοί που εισηγούνται προσφυγή σε εκλογές έχει σχέση με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα.

Οι συνέπειες της κρίσης απαιτούν τολμηρές αποφάσεις, τις οποίες θα πρέπει να λάβει μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή, υποστηρίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Σε διαφορετική περίπτωση η σημερινή κυβέρνηση μπορεί να βραχυκυκλώσει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης, της ανεργίας και της εκτίναξης του δημοσίου χρέους, που αναγκαστικά θα προκαλέσουν ισχυρούς κλυδωνισμούς και πολιτική αστάθεια.

—————————————————————

Στην Κουμουνδούρου με καθυστέρηση όπως πάντα, άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι θα συρθούν σε μια εκλογική αναμέτρηση την οποία έχουν από χέρι χαμένη.

Ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε τη θαλπωρή του σπιτιού όπου περνούσε ξέγνοιαστες μέρες, έχοντας δίπλα του τον σκύλο του, αντιγράφοντας προφανώς τα επικοινωνιακά κόλπα διαφόρων μοντέλων και νεόπλουτων και άρχισε να παίρνει σβάρνα τα κανάλια.

Μετά τον ΑΝΤ1 εμφανίστηκε στο KONTRA και αμέσως μετά τις γιορτές θα συνεχίσει τις συνεντεύξεις, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται χωρίς συγκεκριμένες θέσεις και κυρίως χωρίς στρατηγική.

Το Ιερατείο της Κουμουνδούρου τον κατηγορεί ότι με την τακτική συναίνεση που ακολούθησε στο διάστημα της κρίσης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική αυτοκτονία, ενώ ο ίδιος δεν θα αποφύγει την αποστρατεία μετά από μια ατιμωτική ήττα.

Γιατί όλες οι δημοσκοπήσεις ακόμα και αυτές που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση από άποψη δημοτικότητας και το κόμμα στα τάρταρα.

Η εκτίμηση που κυριαρχεί στην Κουμουνδούρου είναι ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει σε εκλογές τους επόμενους μήνες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσγειωθεί στο 25% με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

—————————————————————

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τρομάζει στην κυριολεξία το ΚΙΝΑΛ.

Γι΄ αυτό η Φώφη Γεννηματά χαρακτηρίζει ύβρι τις κάλπες εν μέσω πανδημίας.

Προφανώς αντιλαμβάνεται ότι το κόμμα της κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Βουλής, αφού η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αναμένεται να μετακινηθεί προς τη Νέα Δημοκρατία.

—————————————————————

Ένα ακόμα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, το ΟΡΕΝ του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο έχει πατώσει σε τηλεθέαση, προχωράει σε σαρωτικές αλλαγές τόσο σε πρόσωπα όσο και στη φυσιογνωμία του.

Ο Ρωσοπόντιος επιχειρηματίας έχει εγκαταλείψει οριστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επιστήθιο φίλο του, Νίκο Παππά, προσφέροντας γη και ύδωρ στην κυβέρνηση.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η τοποθέτηση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στο δελτίο ειδήσεων, η μεταγραφή της Όλγας Τρέμη αλλά και η βολιδοσκόπηση σε γνωστό δημοσιογράφο προπαγανδιστή της κυβερνητικής πολιτικής να αναλάβει εβδομαδιαία εκπομπή.

—————————————————————

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, στο Μαξίμου συζητούν το ενδεχόμενο να αναθέσουν σε προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους τη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα το πρόσωπο που παίζει για μια τέτοια θέση είναι ο σημερινός πρόεδρος του ιδρύματος Νιάρχου κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Στην Ιταλία η διαχείριση του κοινοτικού πακέτου έχει ανατεθεί σε έναν από τους καλύτερους μάνατζερ από τον χώρο των τηλεπικοινωνιών για να ηρεμήσουν οι Γερμανοί που διέρρεαν ότι η κοινοτική βοήθεια θα πέσει στα χέρια των μαφιόζων.

—————————————————————

Όπως έγκαιρα σας είχα ενημερώσει, ο εθνικός διαφημιστής που μονοπωλεί τις συμβάσεις επικοινωνίας, εξασφάλισε σύμβαση με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Βέβαια το έργο έχει και συνέχεια, γιατί όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή στο κόλπο με την ίδια περιφέρεια παίζει και μια εταιρεία συμβούλων που ανήκει στον ίδιο όμιλο και η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση επενδυτικών κονδυλίων.

Όπως αντιλαμβάνεστε καμία δουλειά δεν είναι ντροπή, ειδικά όταν πρόκειται για διαχείριση δημοσίου χρήματος.

—————————————————————

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι ο πατριάρχης Μόσχας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους μητροπολίτες Μεσογαίας, Κερκύρας και Φθιώτιδας.

Το ίδιο συμβαίνει και με γνωστό παράγοντα που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και διατηρεί στενούς δεσμούς με διάφορα συστήματα στη Ρωσία.

Κορυφαίοι επιχειρηματικοί παράγοντες χαρακτηρίζουν άκρως συντηρητικές τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για ύφεση 10% στην ελληνική οικονομία.

Οι ίδιοι κύκλοι προβλέπουν ότι η ύφεση θα ξεπεράσει το 15% και το δημόσιο χρέος θα εκτιναχθεί σε επίπεδα άνω των 200% του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος.

—————————————————————

Αμερικανικό περιοδικό αναγνώρισε και διόρθωσε λάθος αναφορά για τον Βίκτωρα Ρέστη

Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης της Enterprises Shipping, Βίκτωρ Ρέστης, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό διαδικτυακό περιοδικό «The American Interest», με έδρα την Ουάσινγκτον, μετά την αγωγή που είχε καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κολούμπια για δυσφημιστικές αναφορές.

Η υπόθεση αφορά το άρθρο «A Greek Bearing Griffs» από τονAlexander Clapp.

Στις 8 Απριλίου, το «American Interest» προχώρησε σε διόρθωση, αφαιρώντας από το δημοσίευμα την επίμαχη παράγραφο.

«Το Αmerican Interest, στο δημοσιευμένο άρθρο του Alexander Clapp, με τίτλο «A Greek Bearing Grifts», ανέφερε ανακριβώς το αποτέλεσμα της έρευνας της ελληνικής Κυβέρνησης για ισχυρισμούς που αφορούσαν τον Βίκτωρα Ρέστη και την οικογενειακή τράπεζα First Business Bank.

Αν και ο Βίκτωρ Ρέστης κρατήθηκε αρκετούς μήνες το 2013 με την υποψία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλων αδικημάτων που αφορούσαν την FBB, το Εφετείο Αθηνών απέρριψε την υπόθεση στο προδικαστικό στάδιο με το επιχείρημα ότι οι αμφισβητούμενες συναλλαγές δεν ήταν παράνομες.

Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά του Βίκτωρα Ρέστη ή της οικογένειάς του και το Εφετείο Αθηνών αποφάσισε ότι οι αμφισβητούμενες συναλλαγές με τον κ. Ρέστη και την οικογενειακή τράπεζα, ήταν στην πραγματικότητα νόμιμες».

Αφού το αμερικανικό περιοδικό, αναγνώρισε το σφάλμα του και αφαίρεσε το λανθασμένο περιεχόμενο της παραγράφου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διευθετήσουν φιλικά και εκτός δικαστηρίου την διαφορά τους.

Ο Βίκτωρ Ρέστης εκπροσωπήθηκε νομικά από τις Coburn & Greenbaum και NCI Law Group SA.