Θρίλερ με τον Κιμ στη Βόρεια Κορέα – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση

Μάχη για την ζωή του δίνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έπειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Όπως μεταδίδει το CNN, το οποίο επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο, οι ΗΠΑ παρακολουθούν πληροφορίες που λένε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας κινδυνεύει σοβαρά.

Ο Κιμ δεν παρέστη πριν από μερικές ημέρες, στη μεγάλη γιορτή της Βορείου Κορέας στις 15 Απριλίου, κατά την οποία τιμάται η ημέρα γέννησης του παππού του, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα για την κατάσταση της υγείας του. Πάντως, τέσσερις ημέρες νωρίτερα, είχε εμφανιστεί σε κυβερνητική συνάντηση.

Ένας άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε στο CNN χθες, πως οι ανησυχίες για την υγεία του Κιμ είναι αξιόπιστες, αλλά η σοβαρότητα της κατάστασης είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.

Η Daily NK, μια διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στην Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στην Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς στις 12 Απριλίου.

Ο Κιμ υποβλήθηκε στην εγχείρηση αυτή λόγω του «υπερβολικού καπνίσματος, της παχυσαρκίας και της υπερβολικής εργασίας», σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων και τώρα λαμβάνει θεραπεία σε μια βίλα στην κομητεία Χουανγκσάν μετά την επέμβαση.

Αφού αξιολόγησε πως η κατάσταση της υγείας του είχε βελτιωθεί, το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας που τον χειρούργησε, επέστρεψε στην Πιονγκγιάνγκ στις 19 Απριλίου και μόνο ένα μέρος αυτών παρέμεινε για να επιβλέπει την ανάρρωσή του, σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων.

Η συγκέντρωση πληροφοριών από την Βόρεια Κορέα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Η Βόρεια Κορέα ελέγχει αυστηρά κάθε πληροφορία που περιβάλλει τον ηγέτη της, ο οποίος αντιμετωπίζεται σχεδόν σαν θεότητα εντός της χώρας.

Οι απουσίες του από επίσημα κρατικά μέσα ενημέρωσης πυροδοτούν συχνά εικασίες και φήμες για την υγεία του. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει ελεύθερο Τύπο και σπάνια γίνεται λόγος για τον ηγέτη της.

Ο Κιμ εμφανίστηκε τελευταία φορά στα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας στις 11 Απριλίου.

Στις 15 Απριλίου, η οποία είναι η σημαντικότερη ημέρα της Βόρειας Κορέας, είναι η επέτειος από την γέννηση του ιδρυτή της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, γιορτάστηκε φέτος χωρίς καμία αναφορά στις κινήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Υπήρξαν πολλές πρόσφατες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν (κάπνισμα, καρδιά και εγκέφαλος). Εάν ο Κιμ νοσηλεύεται, θα εξηγούσε γιατί δεν ήταν παρών στις σημαντικές γιορτές της 15ης Απριλίου. Όμως με τα χρόνια, υπήρξαν πολλές ψεύτικες φήμες για την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν ή τον πατέρα του. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε», δήλωσε ο Μπρους Κλίνγκερ, ανώτερος ερευνητής και συνεργάτης του Heritage Foundation και πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA για την Βόρεια Κορέα.

Πάντως, η Νότια Κορέα διαψεύδει ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι βαριά άρρωστος.