Τζάμπα χρήμα – Τα ΕΛΤΑ Courier ζητούν να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του κράτους


Μια  πρωτοβουλία που προκαλεί αν μη τι άλλο προβληματισμό ανέλαβε ο CEO των ΕΛΤΑ Courier Ερρίκος Τζαβάρας.

Με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ζητά την ένταξη των ΕΛΤΑ COURIER στις ΚΑΔ επιχειρήσεων στα ευεργετικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, παρόλο που αυτή την περίοδο έχει εκτιναχθεί ο τζίρος τους, όχι όμως η αποδοτικότητα τους.

Βέβαια το γεγονός πως τα ΕΛΤΑ COURIER μόνο ταχυμεταφορές δεν θυμίζουν, καθώς τα δέματα παραδίδονται με τον αραμπά  δεν φαίνεται να απασχολεί τον CEO .

Δεν είναι  περίεργο βέβαια περίεργο καθώς  τόσα  χρόνια τα ΕΛΤΑ λόγω των λανθασμένων επιλογών των διοικήσεών τους έχουν δημιουργήσει δημοσιουπαλληλικό κλίμα νοσηρότητας χωρίς καμία διάθεση για ανταγωνισμό και χωρίς καμία όρεξη για προσφορά.  

Και επειδή είμαστε και large σαν κράτος ο κ. Τζαβάρας ζητά την θέσπιση ανθυγιεινού επιδόματος ίσο με ποσοστό 50% του επιδόματος που θα λάβουν οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, προς τόνωσης της ψυχολογίας  των εργαζομένων  για να μην υπάρξουν οπως επισημαίνει στην επιστολή του αθρόες αποχωρήσεις!

ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7 ΑΘΗΝΑ

Υ/Ο ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ.ΧΡΗΣΤΟΥΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

Με τη παρούσα επιστολή σας μεταφέρω την αγωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ταχυμεταφορών και ιδιαίτερα οι εταιρίες franchisees που έχουν συνάψει σύμβαση franchisee με τις εταιρίες των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα.

Για να λειτουργούν συνειδητά και υπεύθυνα αυτές οι εταιρίες, παρά τις όποιες αντιξοότητες αντιμετωπίζουν, όπως η ψυχολογία και ο φόβος των υπαλλήλων και όλων των συνεργατών λόγω της πανδημίας, καθώς και οι οικονομικές επιπτώσεις, εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης της αγοράς, καθώς και των επισφαλειών που θεωρούμε δεδομένο ότι θα προκύψουν εξ αιτίας της περιστασιακής αλλά ενδεχομένως και της οριστικής παύσης λειτουργίας επιχειρήσεων-πελατών λόγω της πανδημίας, θα πρέπει οι κάτωθι ΚΑΔ να ενταχθούν στις ευεργετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης 5320 και υποκατηγορίες Συγκεκριμένα προτείνετε:

1. Την ένταξη των παραπάνω ΚΑΔ επιχειρήσεων στα ευεργετικά μέτρα επιδότησης, ρύθμισης των εργοδοτικών εισφορών για όσο χρονικό διάστημα θα εφαρμόζεται το μέτρο στις κλειστές επιχειρήσεις, με την προϋπόθεση της διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και την εκ περιτροπής απασχόληση του προσωπικού με όσα ευεργετήματα προβλέπονται.

2. Την παράταση φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων που υφίστανται ή θα προκύψουν εντός του επόμενου 3μήνου.

3. Την ένταξη σε προγράμματα ανοιχτού ΕΣΠΑ

4. Την πιθανή ένταξη σε άτοκες δανειοδοτήσεις από το Υπουργείο ανάπτυξης με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

5. Σε ότι αφορά το προσωπικό των πρακτορείων, για την αποφυγή φαινομένου αθρόων αποχωρήσεων εξ’ αιτίας του φόβου της επιδημίας, προτείνετε την θέσπιση ειδικού περιστασιακού ανθυγιεινού επιδόματος ίσο με ποσοστό 50% του επιδόματος που θα λάβουν οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, προς τόνωσης της ψυχολογίας αλλά και του ρεαλιστικού κινδύνου της επιδημίας.

Αυτές οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση αυτής της ιδιαίτερης κρίσης και θα πρέπει να έχουνε ισότιμη αντιμετώπιση με τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, σε όλα τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν στο μέλλον.

Με εκτίμηση
Διευθύνων Σύμβουλος

Ερρίκος Τζαβάρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ 11 ΑΘΗΝΑ
Υ/Ο ΥΠΟΥΡΓΟΥ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ