Ιρανική απειλή κατά Η.Π.Α: Θα καταστρέψουμε όποιο πλοίο βάλλει κατά του Ιράν

Το Ιράν δεν θα διστάσει να απαντήσει απέναντι στο πολεμικό ναυτικό των Η.Π.Α σε περίπτωση που αυτό επιτεθεί σε ιρανικό πλοίο, διεμήνυσε σήμερα ο αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, στέλνοντας σαφές μήνυμα αποτροπής προς τις Η.Π.Α.

“Έχω δώσει ήδη εντολή στις ένοπλες δυνάμεις μας να καταστρέψουν οποιοδήποτε αμερικανικό πλοίο ή δύναμη στον Περσικό Κόλπο, που θα επιχειρήσει να απειλήσει την ασφάλεια των Ιρανικών πολεμικών- και μη- πλοίων” είπε χαρακτηριστικά ο Hossein Salami στο πρακτορείο ειδήσεων Tansim.

Είχε προηγηθεί μια μέρα νωρίτερα η δήλωση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, που ζήτησε από το πολεμικό ναυτικό “να καταστρέψει οποιοδήποτε ιρανικό πλοίο που θα επιχειρήσει να επιτεθεί στα αμερικανικά πλοία”.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι Η.Π.Α είχαν καταγγείλει πως ιρανικά πλοία παρενοχλούσαν την διέλευση των αμερικανικών πλοίων στον περσικό κόλπο. Από την πλευρά της, η Τεχεράνη είχε απορρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς, αναφέροντας πως τα πλοία ελέγχου του Ιράν ήθελαν απλά να επιβλέψουν πλοία που παραβίαζαν τα ναυτικά πρωτόκολλα.