ΗΠΑ: Μετά το Roosevelt, κρούσματα κορονοϊού και σε αντιτορπιλικό του πολεμικού ναυτικού

Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε σήμερα πως έχει εκδηλωθεί μία εστία κορονωϊού σε ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν, μιλώντας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, επιβεβαίωσε το κρούσμα στο πλήρωμα του αντιτορπιλικού Kidd, του οποίου την ύπαρξη μετέδωσε για πρώτη φορά το πρακτορείο Reuters.

Στο τηλεγράφημά του το Reuters επικαλείτο Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι τόνιζαν πως περισσότεροι από δώδεκα ναύτες είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον κορονωϊό.

Ο Χόφμαν πάντως αρνήθηκε να απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με κάποιον συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων στο Πολεμικό Ναυτικό.

Ωστόσο τόνισε πως ένα από τα μέλη του πληρώματός του που προσβλήθηκαν από τον ιό, διακομίσθηκαν με ιατρικά μέσα από το σκάφος, το οποίο σταμάτησε τις επιχειρήσεις του.

Υπενθυμίζεται πως αυτό είναι το δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στο αμερικανικό ναυτικό, μετά το κρούσμα στο αεροπλανοφόρο Roosevelt, το οποίο είχε προκαλέσει την αποπομπή και του Μπρετ Κρόζιερ,επειδή αποκάλυψε στα ΜΜΕ ότι δεκάδες ναύτες είχαν μολυνθεί από τον ιό.