Ισραήλ και ΗΠΑ χαιρέτισαν την απόφαση του Βερολίνου να θέσει εκτός νόμου τη Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ εξέφρασε σήμερα την ικανοποίησή του για την απόφαση της Γερμανίας να θέσει εκτός νόμου την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, χαρακτηρίζοντας τη μάλιστα τρομοκρατική οργάνωση. Παράλληλα, κάλεσε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βερολίνου.

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση και ένα πολύτιμο και σημαντικό βήμα ενάντια στην παγκόσμια μάχη κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Ίσραελ Κατς.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς την κυβέρνηση της Γερμανίας για την απόφαση αυτή», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του, ενώ επεσήμανε ότι είναι βέβαιος ότι μετριοπαθείς κυβερνήσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή καθώς και χιλιάδες θύματα των επιθέσεων της Χεζμπολάχ είναι ευγνώμονες.

Συγχαρητήρια όμως δέχθηκαν και απο τις Η.Π.Α, με τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Γερμανία, Ρίτσαρντ Γκρενέλ, να δηλώνει ότι η χώρα του χαιρετίζει την απόφαση του Βερολίνου. «Η κίνηση της Γερμανίας αντικατοπτρίζει την αποφασιστικότητα της Δύσης να αντιμετωπίσει την παγκόσμια απειλή που αποτελεί (η Χεζμπολάχ)», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να επιτραπεί σε αυτή να χρησιμοποιεί την Ευρώπη ως ασφαλές καταφύγιο για να υποστηρίζει την τρομοκρατική στη Συρία και τη Μέση Ανατολή».

Ο Γκρενέλ κάλεσε επίσης τις χώρες μέλη της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βερολίνου και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν με τους εταίρους τους στην Ευρώπη ώστε να στερήσουν από τη Χεζμπολάχ οποιοδήποτε επιχειρησιακό χώρο διαθέτει στην ήπειρο.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός νόμου τη Χεζμπολάχ στη χώρα και τη χαρακτήρισε τρομοκρατική οργάνωση.