Η Τουρκιά στέλνει και άρματα μάχης στην Λιβύη

Την είδηση πως η Τουρκία προχώρησε στην μεταφορά αρμάτων μάχης στην Λιβύη μετέδωσαν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Επικαλούμενα πηγές του ρωσικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα ρωσικά μέσα ανέφεραν πως τα τουρκικά άρματα μάχης Θα συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες από την πλευρά των δυνάμεων της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης υπό τον Χαλίφα Χαφτάρ.

Χθες στο προάστιο Tarjuna, της Τρίπολης, εμφανίστηκαν άρματα μάχης M-60A. Προφανώς, παραδόθηκαν από την Τουρκία για να υποστηρίξει τις δυνάμεις της GNA, του Φαγέζ αλ-Σάρατζ. 

Φυσικά, το M-60A1 είναι ξεπερασμένο μοντέλο άρματος μάχης, ωστόσο, στις συνθήκες του πολέμου της Λιβύης, το τουρκικό άρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία στο πεδίο της μάχης.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι ένοπλες δυνάμεις της GNA διαθέτουν εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο μαχητικής εκπαίδευσης, είναι πολύ πιθανό ότι το M-60A1 θα ελέγχεται από στρατιωτικό προσωπικό από την Τουρκία.

Πέρυσι η Άγκυρα χρησιμοποίησε τα επιθετικά της drone κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών. Τον Ιανουάριο, αναπτύχθηκαν αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού και αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, τα οποία πιθανότατα τα χειρίζεται τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό.

Τον Απρίλιο, οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις μπήκαν στη μάχη, και τον Μάιο, οι Τούρκοι αύξησαν σημαντικά την προμήθεια όπλων στις δυνάμεις thw GNA, οι οποίες πραγματοποιούνται με τη βοήθεια στρατιωτικών αεροσκαφών μεταφοράς.