Ηχηρά μηνύματα Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου στην Τουρκία: Θα αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις

Meeting between the President of the Hellenic Republic Aikaterini Sakellaropoulou and the Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis, at the presidential mansion, Athens, June 3, 2020 / Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, 3 Ιουνίου, 2020

Ηχηρό μήνυμα αποτροπής προς την Τουρκία έστειλαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης τους στο προεδρικό μέγαρο.

Οι δύο ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες που συναντήθηκαν νωρίτερα στο προεδρικό μέγαρο, διεμήνυσαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου:
«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση» τόνισε μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: «Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε».

Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής.

Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».