Μπακογιάννη: Θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

“Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα”, τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η Ντόρα Μπακογιάννη ενώ προσέθεσε ότι είναι “πρωταρχικής σημασίας η Άμυνα μας”. Η κυρία Μπακογιάννη επανέλαβε ότι παραμένει σταθερή στη θέση της ότι “πρέπει πάντα να συζητάμε” και θεωρεί ότι “αργά ή γρήγορα θα πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία”.

Δήλωσε ανήσυχη αλλά εκτίμησε ότι η Τουρκία επιχειρεί να θέσει τις διεκδικήσεις της σ΄ ένα περιβάλλον που δεν την ευνοεί. Αναφέρθηκε στα εσωτερικά προβλήματα της, κυρίως τα οικονομικά. Εκτίμησε ότι ο Ερντογάν “ρίχνει τα χαρτιά του στο τραπέζι αναμένοντας τιε αντιδράσεις για το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας”.

Επεσήμανε ότι “η Ελλάδα έχει συμμαχίες και το διεθνές δίκαιο με το μέρος της”.

Δήλωσε αντίθετη σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, υποστηρίζοντας ότι το μόνο που θα προσφέρει είναι να γίνουν γνωστά όσα θα συζητηθούν μεταξύ των αρχηγών. Οι ενημερώσεις που κάνει ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς είναι αρκετές, σύμφωνα με όσα είπε.

Για την κατάθεση συντεταγμένων από την Ελλάδα, διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι είναι λάθος να γίνει τη στιγμή που βρισκόμαστε σε συζητήσεις όπως αυτές που γίνονται με την Αίγυπτο.