Ν. Παναγιωτόπουλος: Η Ελλάδα δείχνει τα δόντια της όταν χρειαστεί, όπως στον Έβρο

Η Ελλάδα δείχνει και τα δόντια της όταν χρειαστεί και αυτό θα κάνει, όπως έχει δείξει στην οργανωμένη απόπειρα παραβίασης των συνόρων μας στον Έβρο, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή.

“Σε αυτό τον τόνο αντιμετωπίζουμε τα θέματα, έχουμε δείξει τις κόκκινες γραμμές μας”, υπογράμμισε ο ΥΠΕΘΑ, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν θα επεκταθεί περισσότερο, καθώς όπως είπε, “δεν είμαι ο αποκλειστικά αρμόδιος για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής”.

Το θέμα της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας έθεσε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, παράλληλα με το αντικείμενο της επίκαιρης ερώτησής του που ήταν η στήριξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας (ΕΑΒ και ΕΑΣ). “Η ελληνική αμυντική βιομηχανία μας έχει τεχνογνωσία που δεν πρέπει να χάνεται όταν φεύγει σε σύνταξη το προσωπικό”, τόνισε ο βουλευτής, ο οποίος ζήτησε το προσωπικό να μπει στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και βούληση για την ανάπτυξη της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ενώ τόνισε ότι το σχέδιο εξυγίανσης που είχε εκπονηθεί από την εποχή της υπουργίας της κ. Φ. Γεννηματά χρειάζεται επικαιροποίηση.

“Υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας, αλλά σε κάθε περίπτωση επειδή τα ΕΑΣ και η ΕΑΒ είναι παραγωγικές επιχειρήσεις χρειάζονται ροή παραγγελιών και εργασιών”.

Προανήγγειλε ρύθμιση για ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα για τα ΕΑΣ και την ΕΑΒ ώστε να μπορούν να παίρνουν παραγγελίες. “Θα ήταν λάθος να περνάει προς τα έξω ότι παγώνουν τα προγράμματα”, τόνισε, ενώ είπε ότι έχει σημασία να προσληφθούν καινούργιοι τεχνικοί. “Και να δούμε το θέμα των αμοιβών τους, σκεφτόμαστε μια ρεαλιστική λύση με μπόνους γιατί αναγκαστικά υπάρχει το θέμα του ενιαίου μισθολογίου”.