Ραντεβού Μητσοτάκη με τον Νετανιάχου μπας και ακούσει ο Τράμπ

Στο Ισραήλ θα κάνει το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, στα μέσα Ιουνίου, μετά την πλήρη άρση των μέτρων για την πανδημία.

Είναι ένα ταξίδι δύο σε ένα, που θα αποβλέπει και στα θέματα Τουρισμού (αφού και το Ισραήλ, είχε καλές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας) αλλά πρωτίστως στο θέμα της έντασης με την Τουρκία.

Η επιλογή του Κ. Μητσοτάκη εκτός από τις συζητήσεις για τον Εast Μed  την ενεργειακή συνεργασία των δυο χωρών και τα θέματα ασφάλειας, προσφέρει και κάτι ακόμα. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει με τον μόνο άνθρωπο από το εξωτερικό που μπορεί αυτή την ώρα να επικοινωνήσει με τον Ντόναλντ Τράμπ, τον Μπεντζαμιν Νετανιάχου.  Και αυτό  ίσως είναι το πλέον κρίσιμο ζήτημα.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου, όταν θα ανοίξει η αεροπορική σύνδεση με 29 χώρες που παρουσιάζουν θετική επιδημιολογική πορεία, ανάμεσά τους και το Ισραήλ.

Πρόσφατα, οι δύο ηγέτες είχαν διαδικτυακή συνομιλία με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και επιβεβαίωσαν εκ νέου τη σημαντική στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ.