Τράμπ: Δεν θα χρειαστεί να επέμβει ο στρατός

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως προσπαθεί να κατεβάσει τους τόνους αναφορικά με το αν θα κατεβάσει στρατό ή όχι στις πόλεις, για να σταματήσει τις βίαιες διαδηλώσεις.

Ερωτώμενος σε συνέντευξη που παραχώρησε, για το αν επιμένει πως θα το πράξει, αν χρειαστεί, για να επιβάλει τον «νόμο και την τάξη», ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Εξαρτάται, αλλά δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε».

Η απάντησή του έρχεται λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Εσπερ, πως δεν είναι υπέρμαχος της ιδέας να βγει στρατός στους δρόμους, κάτι που πυροδότησε σενάρια απομάκρυνσής του από την θέση του υπουργού Αμυνας.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», είπε ο Εσπερ, με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου να λέει πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο Εσπερ είναι ακόμη ο Υπουργός Εσπερ και αν ο Πρόεδρος απωλέσει την εμπιστοσύνη του, θα το μάθουμε όλοι στο μέλλον».

Ο Τραμπ πάντως, κατέβασε λίγο τους τόνους λέγοντας πως δεν θα χρειαστεί να επέμβει ο στρατός, αλλά επισημαίνοντας πως θα το έκανε αν έκρινε πως είναι απαραίτητο, καθώς έχει «πολύ ισχυρές δυνάμεις» για να το πράξει. Σημείωσε επίσης, πως η χώρα χρειάζεται «γιατρειά» και «ασφάλεια».