Είμαστε έτοιμοι: Το μήνυμα του ελληνικού στρατού στην Τουρκία

Στη δημοσιότητα έδωσε πριν από λίγες ώρες το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) απίστευτα και εντυπωσιακά πλάνα από την άσκηση του στρατού ξηράς που πραγματοποιήθηκε στον Έβρο.

Η άσκηση έλαβε χώρα από την Τρίτη 2 έως την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020. Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν Βολές Πυροβολικού Μάχης, στο Πεδίο Βολής Πετρωτών, με την συμμετοχή προσωπικού και οπλικών συστημάτων από Μονάδες της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «Θράκη») και της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ»).

Τα επιτυχή αποτελέσματα των βολών, τόσο ως προς την ακρίβεια των πυρών, όσο και ως προς τον όγκο τους, φανέρωσαν την άρτια εκπαίδευση, το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και την άριστη επαγγελματική κατάρτιση των στελεχών που πηγάζει από την απαιτητική φύση της αποστολής που θα κληθούν να διεκπεραιώσουν καθώς και τις συνεχείς προσπάθειες του Ελληνικού Στρατού να υποστηρίζει και να τηρεί σε ύψιστη ετοιμότητα Α/Α συστήματα κορυφαίας τεχνολογίας.