Ο Τραμπ διέταξε την απόσυρση της Εθνοφρουράς από την Ουάσινγκτον

Μετά την κατακραυγή, ο Ντόναλτ Τραμπ ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες μέσω twitter την απόφασή του να αποσυρθούν οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς από την Ουάσινγκτον.

Η απόφαση αυτή ελήφθη έπειτα από πολλές ημέρες ειρηνικών διαδηλώσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα κατά της αστυνομικής βίας, που ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά την βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό στην Μινεάπολη.

«Μόλις έδωσα εντολή στην Εθνοφρουρά μας για να ξεκινήσει την διαδικασία της απόσυρσης από την πόλη της Ουάσινγκτον τώρα που όλα είναι υπό πλήρη έλεγχο. Θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά μπορούν να επανέλθουν πολύ γρήγορα, αν αυτό χρειαστεί», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο Τραμπ ευχαρίστησε την Εθνοφρουρά, τις Μυστικές Υπηρεσίες και την αστυνομία για την «φανταστική δουλειά τος». «Πολλοί λιγότεροι διαδηλωτές εμφανίστηκαν χθες το βράδυ στην Ουάσινγκτον από το αναμενόμενο. Εθνοφρουρά, Μυστικές Υπηρεσίες και αστυνομία της Ουάσινγκτον έχουν κάνει φανταστική δουλειά. Σας ευχαριστώ!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως οι δυνάμεις της εθνοφρουράς βρίσκονταν στους δρόμους της Ουάσινγκτον για πάνω από μια βδομάδα, κάτι που είχε προκαλέσει την οργή τόσο του υπουργού εθνικής άμυνας των Η.Π.Α Μάρκ Έσπερ όσο και του προκατόχου του Τζέιμς Μάτις.