Τσελίκ: Μην κάνετε αστεία με την Τουρκία, έχουμε από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο

Απάντηση στο Νίκο Παναγιωτόπουλο έδωσε πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος “Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης”, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ομέρ Τσελίκ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με τις δηλώσεις της αυξάνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις , ενώ απαντώντας στον υπουργό Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, του συνέστησε να μην κάνει τέτοια αστεία περί στρατιωτικής σύγκρουσης καθώς η Τουρκία διαθέτει έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο.

«Ο Έλληνας υπουργός είπε είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Μόνο αυτό θα του πω: ‘Τέτοιου είδους άσχημα αστεία μην κάνετε’. Τέτοιου είδους άσχημα αστεία, σας χαρακτηρίζουν. Άλλωστε κανείς δεν τα λαμβάνει σοβαρά υπόψη, είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, φτάνοντας να υποτιμήσει ακόμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

«Με τέτοια άσχημα αστεία δείχνετε ότι δεν διαθέτετε το απαραίτητο επίπεδο νοημοσύνης», είπε χαρακτηριστικά. «Οι δηλώσεις που γίνονται από την Ελλάδα αυξάνουν συνεχώς την ένταση. Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε ότι είναι έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία. Η Τουρκία δεν είναι κράτος φυλάρχων, είναι κράτος δικαίου. Προτεραιότητα της Τουρκίας είναι η προστασία των δικαιωμάτων της μέσω του δικαίου», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ, εξαίροντας μάλιστα απέναντι στην Ελλάδα την στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας.

«Όλοι γνωρίζουν ότι ο τουρκικός στρατός είναι ένας από τους ισχυρότερους στρατούς στον κόσμο και ότι είναι αναμφισβήτητη η ισχύς και η αποφασιστικότητά του». Αναφορικά με τη συζήτηση περί μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ο Ομέρ Τσελίκ παρέπεμψε για την όποια δήλωση επί του θέματος στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.