Επικοινωνία Τραμπ-Ερντογάν: Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι εξελίξεις στην Λιβύη, τη Συρία και την Αν. Μεσόγειο

«Συμφωνήσαμε σε ορισμένα ζητήματα» που σχετίζονται με τις εξελίξεις στη Λιβύη ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ενώ από τον Λευκό Οίκο έγινε γνωστό ότι συζητήθηκαν και το ζήτημα της Συρίας αλλά και συνολικά της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα διμερή και περιφερειακά ζητήματα, όπως η Λιβύη, η Συρία και η ανατολική Μεσόγειος».

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι τελευταίες προσπάθειες για την εξάλειψη της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και για την επανεκκίνηση των οικονομιών των δύο χωρών.

Από την μεριά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε απόψε ότι συζήτησε την κατάσταση στη Λιβύη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ και ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν σε «ορισμένα ζητήματα» που σχετίζονται με τις εξελίξεις στην περιοχή αυτήν.

«Μια νέα εποχή μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ μπορεί να ξεκινά μετά το τηλεφώνημά μας. Συμφωνήσαμε σε ορισμένα θέματα», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση TRT.

Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα της Λιβύης και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς σήμερα το πρωί έγινε γνωστό πως ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογος του Βλάντιμιρ Πούτιν συμφώνησαν για την παράδοση των πυραύλων S-400.