To The Point

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι καθοριστικό ρόλο στην προετοιμασία της συνάντησης Μητσοτάκη – Νετανιάχου, παίζει ο επιφανής Έλληνας επιχειρηματίας, εβραϊκής καταγωγής, Σάμπυ Μιωνής.

Η συμβολή του στην οικοδόμηση των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Ισραήλ ήταν καθοριστική και στη διάρκεια διακυβέρνησης της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα.

—————————————————————–

Οι στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει το Μαξίμου με επιχειρηματίες που είχαν εξασφαλίσει προνομιακή σχέση με το σύστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν ενοχλήσει επιχειρηματικούς παράγοντες που είχαν στοχοποιηθεί από τους γνωστούς καθεστωτικούς μηχανισμούς του Αλέξη Τσίπρα.

—————————————————————–

Διπλό χτύπημα ετοιμάζει ο Ερντογάν στο Αιγαίο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η Άγκυρα ταυτόχρονα με την έξοδο του ερευνητικού σκάφους θα επιχειρήσει και απόβαση προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Γι΄ αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις το κρίσιμο διάστημα θα βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής.

—————————————————————–

Εκτός από τις τέσσερις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες στις οποίες επιβλήθηκαν κυρώσεις για τη μεταφορά πετρελαίου από την Βενεζουέλα, στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών βρίσκονται και επιχειρηματίες, οι οποίοι ξεπλένουν μαύρο χρήμα για λογαριασμό ισχυρών παραγόντων του καθεστώτος Μαδούρου.

Όπως αντιλαμβάνεστε η υπόθεση θα έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια.

—————————————————————–

Εντύπωση προκαλεί στους τραπεζικούς κύκλους η πληροφορία ότι κάποια τραγουδιάρα Β΄ διαλογής, η οποία εγκατέλειψε το επάγγελμα μετά τον πετυχημένο γάμο, εμφανίζει καταθέσεις δέκα εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετική τράπεζα.

—————————————————————–

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην επιθυμεί πρόωρες εκλογές, αλλά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων λειτουργούν ως σειρήνες και δεν αποκλείεται στο τέλος να αλλάξει άποψη.

Γιατί τη διαφορά 20 μονάδων που καταγράφουν στην παρούσα φάση τα γκάλοπ δεν πρόκειται να την ξαναδούν στο Μαξίμου, ούτε στα όνειρά τους όταν πιάσει το Φθινόπωρο και αρχίσουν τα… πρωτοβρόχια.

—————————————————————–

Στο Μαξίμου πέφτει το γέλιο της αρκούδας για κάποιους υπουργούς, οι οποίοι έφτασαν σε σημείο να πληρώνουν όχι από τις τσέπες τους, αλλά με αναθέσεις έργων εταιρείες δημοσκοπήσεων για να τους εμφανίζουν στις πρώτες θέσεις από άποψη δημοφιλίας, παρά το γεγονός ότι είναι άχρηστοι και το μέλλον τους διαγράφεται αβέβαιο με τον πρώτο ανασχηματισμό.

—————————————————————–

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι πολύ σύντομα θα βρεθούν σε δύσκολη θέση κάποιοι εκδότες της συμφοράς, οι οποίοι παραμυθιάζουν επιχειρηματίες για τις δήθεν σχέσεις που διατηρούν με το Μαξίμου.

—————————————————————–

Το κρίσιμο ερώτημα, τι θα κάνει η Ελλάδα αν η Τουρκία επιχειρήσει να εισβάλλει νότια της Κρήτης και της Κάσου, ανάμεσα στα έξι και στα δώδεκα μίλια, δηλαδή στην εν δυνάμει ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη.

Εκεί δεν έχει πρόβλημα η κυβέρνηση που στη νόμιμη ελληνική αιγιαλίτιδα έχει επικαθίσει η παράνομη τουρκική ΑΟΖ.

Ο πρώην ΥΠΕΞ τονίζει την ανάγκη της επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης, Νότια και Νοτιοανατολικά της Κρήτης στα 12 μίλια.

—————————————————————–

Με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί η Ελλάδα τις δραματικές εξελίξεις στην Αμερική.

Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι η αποσταθεροποίηση του Τραμπ σε συνδυασμό με το κενό εξουσίας λόγω προεδρικών εκλογών θα αποθρασύνει τον Ερντογάν και θα επιχειρήσει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Αιγαίο και Νότια της Κρήτης.

—————————————————————–

Πρωταθλητής στις εξαγωγές τσιγάρων σε Ευρώπη και άλλες χώρες, είναι την τελευταία δεκαετία η Ελλάδα.

Βέβαια πρόκειται για λαθραία και αφορολόγητα τσιγάρα που διακινούνται από ισχυρό λόμπι λαθρεμπόρων που κινείται στο τρίγωνο, Ελλάδα – Ουκρανία – Μαυροβούνιο.

——————————————————————-

Αποφασισμένος να εγκαταλείψει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, εμφανίζεται ο Ιβάν Σαββίδης.

Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα με στενούς συνεργάτες του, εξέφρασε τον προβληματισμό του για την πορεία του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΕΝ, που συνεχίζει να καταγράφει χαμηλές πτήσεις από άποψη θεαματικότητας, εμφανίζοντας παράλληλα ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία.

Τους ίδιους προβληματισμούς διατύπωσε και για το «Κυριακάτικο Έθνος», το οποίο έχει απονευρωθεί από θεματολογία, γιατί ο ίδιος έχει επιλέξει να μην έχει σαφή πολιτικό προσανατολισμό.

Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να εγκαταλείψει τα Μέσα Ενημέρωσης, συνδέεται και με τη στροφή που έχει κάνει σε επικερδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες, στον τουριστικό τομέα.

Ο ίδιος δεν έχει την πολυτέλεια να ανοίγει μέτωπα με την κυβέρνηση, ούτε με την αντιπολίτευση, με αποτέλεσμα τόσο το κανάλι όσο και η εφημερίδα να είναι εγκλωβισμένα στον φαύλο κύκλο των λεπτών ισορροπιών.

Άλλωστε στα Μέσα Ενημέρωσης μπήκε αναγκαστικά με παρότρυνση του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά, οι οποίοι έστησαν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες για να διασφαλίσουν δύο δικές τους συχνότητες μέσω των επιχειρηματιών, με τους οποίους τότε είχαν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς.

Η αλλαγή κυβέρνησης απομάκρυνε τον Ιβάν Σαββίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας έκανε ολοκληρωτική στροφή, προσφέροντας γη και ύδωρ στο νέο σύστημα εξουσίας.

Η μετάλλαξη του Ιβάν Σαββίδη προκάλεσε βραχυκύκλωμα στην Κουμουνδούρου.

Το υποτιθέμενο φιλικό τους κανάλι έκανε ολοκληρωτική στροφή, με αποκορύφωμα την πρόσφατη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Ζάππειο, την οποία το ΟΡΕΝ έπαιξε λίγο πριν το δελτίο καιρού για να περισώσει τα προσχήματα.

Ο Ιβάν Σαββίδης θεωρεί πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ χαμένη υπόθεση και γι΄ αυτό έχει στραφεί ολοκληρωτικά στην κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής αναζητεί εναγωνίως συμμαχίες, προκειμένου να αναλάβουν το μάνατζμεντ του ΟΡΕΝ.

Βεβαίως οποιαδήποτε εκχώρηση του καναλιού προϋποθέτει τη συμφωνία του Μαξίμου.

Γι΄ αυτό ο Ιβάν Σαββίδης έχει απευθυνθεί από την αρχή σε επιχειρηματικούς ομίλους που συνδέονται με την κυβέρνηση.

Οι εξελίξεις στο ΟΡΕΝ αναμένονται καταιγιστικές μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Γιατί αν εκχωρήσει το μάνατζμεντ θα πρέπει το κανάλι να προετοιμαστεί για τη νέα σεζόν.

Στο μεταξύ στελέχη του σταθμού έχουν αρχίσει να αποχωρούν, γιατί δεν αντέχουν το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά την ανάληψη της Διεύθυνσης Ενημέρωσης από τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

Βαρύ κλίμα επικρατεί και στο «Έθνος» με τους εργαζόμενους να ανησυχούν για το μέλλον της εφημερίδας και βέβαια το δικό τους.

—————————————————————–

Έντονες διεργασίες συντελούνται το τελευταίο διάστημα στον ακροδεξιό χώρο.

Κάποιοι κινούνται για να στήσουν ένα κόμμα στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που θα καλύπτει παράλληλα και το κενό που άφησε η Χρυσή Αυγή μετά την ουσιαστική διάλυσή της.

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι στις διεργασίες που συντελούνται, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει γνωστός εκδότης που βρίσκεται σε κατάσταση απομόνωσης από τις λεγόμενες συστημικές πολιτικές δυνάμεις και κινδυνεύει να αντιμετωπίσει περιπέτειες.

Όπως μου αποκάλυψε καλά πληροφορημένη πηγή στο νέο κόμμα που επιχειρούν να στήσουν, θα εμφανίσουν ως στελέχη πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχουν πολιτική διαδρομή, καθώς και πολλούς απόστρατους των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.

Οι παράγοντες που προωθούν το νέο κόμμα έχουν καταλήξει στο πρόσωπο του αρχηγού.

Πρόκειται για έναν Ελληνοαμερικανό, δραστήριο μέλος των ΑΧΕΠΑΝΣ, με προσβάσεις σε επιχειρηματικούς κύκλους της ομογένειας αλλά και της Ελλάδας.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός ότι το εν λόγω πρόσωπο με καταγωγή από τη Μάνη συνδέεται στενά με τον Κωνσταντίνο Γλίξμπουργκ με τον οποίο είχε δύο συναντήσεις στις αρχές του χρόνου.

Για τις ανάγκες του κόμματους έχουν συγκεντρωθεί τα απαιτούμενα κεφάλαια, ένα μέρος των οποίων θα καταλήξει στον επικοινωνιακό βραχίονα που συγκροτείται από τρεις εφημερίδες, ένα ραδιοφωνικό σταθμό και ένα κανάλι περιφερειακής εμβέλειας, το οποίο πρόκειται να εξαγοράσει επιχειρηματίας που συνδέεται με το νέο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μανιφέστο του νέου ακροδεξιού κόμματος θα υπογράφουν πολλοί Ελληνοαμερικανοί, ικανός αριθμός αποστράτων, ενώ έχει υποσκελίσει από τους κόλπους του στελέχη της Χρυσής Αυγής.

—————————————————————–

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στα κυβερνητικά στελέχη μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναθέσει σε επιτροπή σοφών τη διαχείριση των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ της κοινοτικής βοήθειας.

Η απόφαση αυτή ήταν αναγκαστική, γιατί οι Βρυξέλλες είχαν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ανεχθούν τη διαχείριση του τεράστιου αυτού πακέτου σε υπουργούς, γιατί δεν τους έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη.

Κορυφαίοι κοινοτικοί παράγοντες έθεσαν ως όρο χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία που έχουν μακρά παράδοση στη διαφθορά και τη διασπάθιση κονδυλίων που προορίζονται για ανάπτυξη, τη δημιουργία ενός ισχυρού εποπτικού μηχανισμού που θα δίνει αναφορά στις Βρυξέλλες.

Απαίτησαν επίσης η διαχείριση της κοινοτικής βοήθειας να ανατεθεί σε τεχνοκράτες εγνωσμένου κύρους.

Η εξέλιξη αυτή εκθέτει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη απέναντι στους παράγοντες της διαπλοκής.

Ισχυρά οικονομικά συμφέροντα που είχαν επενδύσει σε υπουργούς, αναζητούν τώρα διαύλους επικοινωνίας στην ομάδα των τεχνοκρατών και στα λόμπι των Βρυξελλών.

Το μοντέλο που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση και αποδέχτηκε αναγκαστικά κυβέρνηση αποκλείει τους υπουργούς από κάθε πρόσβαση στο πακέτο στήριξης.

Στην ουσία περιορίζει τον ρόλο τους σε καθαρά διακοσμητικό επίπεδο, ενώ παράλληλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των Βρυξελλών όπως η OLAF θα παρακολουθεί από κοντά κάθε εκταμίευση κεφαλαίων για να διαπιστώσει αν κατευθύνονται στην πραγματική οικονομία.

Στο Μαξίμου προεξοφλούν τις αντιδράσεις των βαρόνων της διαπλοκής, οι οποίοι για δεκαετίες είχαν αποκτήσει τεχνογνωσία στη λεηλασία πακέτων που προορίζονταν για ανάπτυξη και τα οποία κατέληγαν σε μαύρες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες.

Πάντως τα αντανακλαστικά των νταβατζήδων λειτούργησαν για μια ακόμα φορά.

Μια σειρά κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες ανακάλυψαν ξαφνικά την πράσινη ανάπτυξη και τη ρομποτική.

Γι΄ αυτό στήνουν μια σειρά από εταιρείες προσανατολισμένες στο αντικείμενο το οποίο θα επιδοτηθεί από το κοινοτικό πακέτο στήριξης.

Όπως αντιλαμβάνεστε η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.

Πρόκειται για τους ίδιους επιχειρηματίες που λεηλάτησαν τα κοινοτικά προγράμματα στο παρελθόν στήνοντας επιχειρήσεις πληροφορικής.

Μάλιστα ήταν πρωταγωνιστές σε εξαγωγές κομπιούτερ στις βαλκανικές χώρες, τα οποία βέβαια ήταν άχρηστα και κατέληγαν στις χωματερές.

Εισέπρατταν όμως τις επιδοτήσεις για εξαγωγές προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

—————————————————————–

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση με τις υποκλοπές μέσω WhatsΑpp στην Κύπρο προκαλούν πονοκέφαλο και στην Ελλάδα γιατί η δικαστική έρευνα που διεξάγεται εντόπισε και εμπλοκή Ελλήνων στις παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών.

—————————————————————–

Πόλεμος έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Νίκο Δένδια και τους υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά.

Όλα άρχισαν όταν η «Ομάδα Αλήθειας» επιτέθηκε κατά του υπουργού Εξωτερικών, χαρακτηρίζοντας ανακόλουθη τη στάση του στο ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις τουρκικές παραβιάσεις στον Έβρο.

Η συνέχεια δόθηκε με τον Νίκο Δένδια, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ότι η τύχη της Ελλάδας θα ήταν διαφορετική αν κάποιοι δεν είχαν ανατρέψει το ΄93 την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Οι Σαμαρικοί εξέλαβαν την τοποθέτηση του Νίκου Δένδια ως προβοκάτσια με αποτέλεσμα να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εχθροπραξίες.

—————————————————————–

Την έντονη ενόχληση του Μαξίμου προκάλεσε η απόφαση των μεγαλοξενοδόχων να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία τους.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν οργισμένοι με τους ξενοδόχους, οι οποίοι φόρτωσαν το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο, εξασφάλισαν εγγυημένα δάνεια και την 1η Ιουνίου δεν έβαλαν το κλειδί για να ανοίξουν, γιατί προφανώς βολεύονται με το καθεστώς της συνεχούς επιδότησης.

—————————————————————–

Μετά τους Τούρκους άρχισαν τους τσαμπουκάδες και οι Ιταλοί. Προκλητικότατος ο Λουίτζι Ντι Μάιο, απείλησε με κλείσιμο των συνόρων για τους Έλληνες αν δεν αλλάξει η απόφαση που απαγορεύει σε τουρίστες από τον ιταλικό Βορρά να επισκέπτονται την Ελλάδα.

Στην κυβέρνηση έχουν βραχυκυκλώσει, γιατί επιδιώκουν καλές σχέσεις με την Ιταλία, λόγω και της εκκρεμότητας με την ΑΟΖ, αλλά τρέμουν το ενδεχόμενο να γεμίσουν τα νησιά με κορωνοϊό και με κίνδυνο επιβολής νέου lockdown.

—————————————————————–

Βαρύ πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ συνιστά η διακοπή του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ» που αφορά τη στέγαση μεταναστών.

Οι συνέπειες για τα οικονομικά του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη θα είναι εφιαλτικές, αφού νοικιάζει σπίτια αχούρια, για τετρακόσια ευρώ τον μήνα στους μετανάστες.

Γι΄ αυτό επιβάλλεται να οργανώσουμε έναν έρανο για την ενίσχυση του άπορου ευρωβουλευτή μέχρι να ανακαλύψει νέα πατέντα για να εισπράττει ενοίκια.

—————————————————————–

Παρά τα όσα γράφονται και ακούγονται δεν υπάρχει περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία ακόμα και αν η Άγκυρα προχωρήσει σε γεωτρήσεις σε περιοχές της ελληνικής ΑΟΖ.

Η Ελλάδα για μια ακόμα φορά θα περιοριστεί στα γνωστά αυστηρά διαβήματα, προσφεύγοντας παράλληλα στους διεθνείς οργανισμούς.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και το περιεχόμενο της αντίδρασης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που επισημαίνει ότι ενδεχόμενες γεωτρήσεις στην ελληνική ΑΟΖ, δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα για την Τουρκία.

Όπως αντιλαμβάνεστε μπορεί να στηθεί ένας άγριος καβγάς και όπως έχει προφητεύσει έγκαιρα η Ντόρα Μπακογιάννη, η Ελλάδα θα συρθεί σε μια διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης με την Τουρκία.

—————————————————————–

Ασταμάτητα χτυπάει το κινητό μιας γυναίκας, πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Από τη μέρα που διέρρευσε η πληροφορία ότι ενδέχεται να τοποθετηθεί αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, δεν προλαβαίνει να απαντάει στις κλήσεις.

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολλοί οι μεγαλόσχημοι παράγοντες που επιδιώκουν να έχουν καλές σχέσεις με παράγοντες της Δικαιοσύνης.

—————————————————————–

Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, στην Τράπεζα της Ελλάδος αρχίζουν να αναθεωρούν για δεύτερη φορά τις εκτιμήσεις για το μέγεθος της ύφεσης.

Τα οικονομικά στοιχεία που επεξεργάζονται από τη λειτουργία της αγοράς μετά το lockdown δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Γι΄ αυτό δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να έχουμε νέα εκτίμηση για το μέγεθος της ύφεσης.