“Πόλεμο” και κατά του twitter εξαπολύει ο Ερντογάν

Η Τουρκία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Twitter την Παρασκευή, για τη διαγραφή περισσότερων από 7.000 λογαριασμών που υποστήριζαν τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η εταιρεία επιτέθηκε στην κυβέρνηση και προσπαθεί να επανασχεδιάσει την τουρκική πολιτική.

Το Twitter είπε ότι καταργεί 7.340 λογαριασμούς από ένα δίκτυο που εντοπίστηκε στις αρχές του 2020 και το οποίο είπε ότι χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση πολιτικών αφηγημάτων ευνοϊκών για το κόμμα AKΡ του Ερντογάν.

“(Αυτό) απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το Twitter δεν είναι απλώς εταιρεία κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά μια μηχανή προπαγάνδας με συγκεκριμένες πολιτικές και ιδεολογικές κλίσεις”, δήλωσε σε γραπτή δήλωση ο Διευθυντής Επικοινωνιών της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Οι ισχυρισμοί ότι αυτά ήταν “ψεύτικα” προφίλ που είχαν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τον πρόεδρο και ότι τα διαχειριζόταν μια κεντρική αρχή είναι αναληθή, είπε.

Είπε ότι τα έγγραφα που αναφέρθηκαν για να υποστηρίξουν την απόφαση του Twitter ήταν μη επιστημονικά, μεροληπτικά και με πολιτικά κίνητρα και ότι ήταν σκανδαλώδες.

Οι παρατηρήσεις του Αλτούν φαίνεται να αναφέρονται σε μια έκθεση του Παρατηρητηρίου Διαδικτύου του Στάνφορντ, με την οποία το Twitter κοινοποίησε τις πληροφορίες του, που ανέφερε ότι το δίκτυο δημοσίευσε περίπου 37 εκατομμύρια tweets, προωθώντας το AKP και επικρίνοντας τα κόμματα της Τουρκίας.

“Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην εταιρεία (Twitter) την τελική τύχη ορισμένων οργανώσεων που προσπάθησαν να κάνουν παρόμοια βήματα στο παρελθόν”, δήλωσε ο Αλτούν.