Αναβλήθηκε αιφνιδίως η επίσκεψη Λαβρόφ στην Τουρκία

Αναβλήθηκε (προς το παρόν τουλάχιστον) η επίσκεψη των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας , Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σοϊγκού, στην Άγκυρα όπου επρόκειτο να συζητήσουν με τους Τσαβούσογλου και Ακάρ για την κατάσταση στην Λιβύη αλλά και στην Συρία. Η ανακοίνωση της αναβολής έγινε επισήμως από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποφάσισαν σε τηλεφωνική κλήση ότι οι διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη και τη Συρία θα συνεχιστούν σε επίπεδο  υφυπουργών Εξωτερικών και τις προσεχείς ημέρες. Οι συνομιλίες χαρακτηρίζονταν κρίσιμες, καθώς αναμενόταν να συζητηθεί το λιβυκό. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ρωσίας.

Η αναβολή της επίσκεψης σε τόσο υψηλό επίπεδο (Λαβρόφ και Σοιγκού) δείχνει  ότι η συμφωνία για την μοιρασιά στη Λιβύη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αλλά και της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στην Συρία, δεν έχει οδηγηθεί σε κάποιο οριστικό αποτέλεσμα. Η συνειδητή απουσία των αμερικανών με απόφαση του Τράμπ από την περιοχή (Συρία, Λιβύη, Μεσόγειος) έχει επιτρέψει στον Ερντογάν να γίνει ρυθμιστής σε συνεργασία φυσικά με την Μόσχα η οποία έχει ενισχύσει την παρουσία της σε Μέση Ανατολή και Μεσόγειο.