Πόλεμος για τα ναυπηγεία

Η ΔΗΜΟΣΙΑ τοποθέτηση του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Παϊατ προσγείωσε απότομα τους Γάλλους που ήταν έτοιμοι να υπογράψουν σύμβαση με το ΥΕΘΑ για την προμήθεια δύο φρεγατών που θα κόστιζαν στο ελληνικό δημόσιο μαζί με τα οπλικά συστήματα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ πρέσβης που είναι πάντα καλά ενημερωμένος διαβεβαιώνει ότι οι επικείμενες φρεγάτες θα είναι συμπαραγωγή Ελλήνων και Αμερικανών.

ΒΕΒΑΙΑ για να γίνει αυτή η σύμπραξη θα πρέπει οι Αμερικανοί να εξασφαλίσουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Απ’ ότι φαίνεται η συμφωνία έχει κλείσει στο παρασκήνιο γιατί οι Αμερικανοί επείγονται τόσο για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όσο και για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο διεκδικεί εταιρεία που συνδέεται άμεσα με το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ η στροφή των Αμερικανών οφείλεται στις νέες συμμαχίες που διαμορφώνονται και στην απόφασή τους για αναβάθμιση της στρατιωτικής τους παρουσίας στην Ελλάδα και γενικότερα στη Μεσόγειο.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι τι θα κάνουν οι Γάλλοι που είχαν πάρει στα σοβαρά τις ελληνικές διαβεβαιώσεις για την προμήθεια των δύο φρεγατών.