Οι Τούρκοι μετατρέπουν την Μεσόγειο σε δική τους θάλασσα

Όσο οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν να κάνουν λόγο για τον απομονωμένο Ερντογάν και την καταρρέουσα τουρκική οικονομία, τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος θα μετατρέπει αργά και σταθερά την Ανατολική Μεσόγειο σε δική του θάλασσα.

Μην κοροϊδευόμαστε και ας αφήσουμε τα “κλισέ”… αυτή τη στιγμή όλη η Ανατολική Μεσόγειος είναι γεμάτη με τουρκικές φρεγάτες που αλωνίζουν από το Αιγαίο ως το Λιβυκό πέλαγος.

Θυμηθείτε πως μονάχα το τελευταίο διάστημα:

-Τουρκικά πλοία παραβίασαν το εμπάργκο και μετέφεραν όπλα στην Λιβύη

-Τα τουρκικά γεωτρύπανα βρίσκονται επί μονίμου βάσεως στη κυπριακή Α.Ο.Ζ

-Οι γαλλικές φρεγάτες παρενοχλήθηκαν από τουρκικά πολεμικά πλοία

-Η Τουρκία ετοιμάζεται να φτιάξει δυο νέες βάσεις στην Λιβύη

Μια Γαλλία δεν φέρνει την Άνοιξη….

Μπροστά σε αυτή την έκδηλη τουρκική επιθετικότητα και απόπειρα κυριαρχίας της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, δυστυχώς τόσο η Ελλάδα όσο όμως και η Ευρωπαϊκή Ένωση σωπαίνουν…και η σιωπή τους εκλαμβάνεται από την Τουρκία ως “πράσινο φως” για να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις τους.

Φωτεινή εξαίρεση σε αυτό το καθεστώς σιωπής είναι η Γαλλία και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Χθες μάλιστα, ο Γάλλος Υπουργός Εθνικής Άμυνας, μιλώντας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του ΝΑΤΟ υπογράμμισε πως «Έχουμε συναντήσει περίπλοκες στιγμές στη Συμμαχία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε στρουθοκάμηλοι και να προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει «τουρκικό πρόβλημα στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να το δούμε, να το πούμε και να το λύσουμε.

Βέβαια μια Γαλλία δεν φέρνει την Άνοιξη… ειδικά όταν η Καγκελάριος Μέρκελ είναι αυτή που στηρίζει τον Τούρκο πρόεδρο για να εξυπηρετήσει τα δικά της εθνικά συμφέροντα.

Ας αναγνωρίσουμε την κατάσταση…

Αν πρώτα δεν αναγνωρίσεις την κατάσταση και δεν συμφιλιωθείς με τα πραγματικά δεδομένα, τότε ποτέ δεν θα μπορέσεις να δώσεις μια πειστική απάντηση για το πώς θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.

Ας σταματήσουμε λοιπόν να εθελοτυφλούμε… ας δούμε κατάματα την κατάσταση… και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ας δράσουμε αποτελεσματικά.