Λιβύη: Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Σύρτη επέβαλε ο LNA του Χάφταρ!

Ζώνη απαγόρευση πτήσεων επέβαλλε σήμερα ο Χαλίφα Χαφτάρ πάνω από την Σύρτη. Στην συγκεκριμένη ανακοίνωση προχώρησε πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), Αχμάντ Αλ Μισμάρι, δηλώνοντας ότι οι αεροπορικές του δυνάμεις θα αντιμετωπίσουν κάθε στόχο που απειλεί το έδαφος της Λιβύης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι το ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός επέβαλε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων 200 χιλιομέτρων πάνω από την πόλη της Σύρτης και τα περίχωρά της, ξεκινώντας από το ανατολικό τμήμα της πόλης και επεκτείνοντας μέχρι την περιοχή Al-Hishah.

Ο Μισμάρι μάλιστα τόνισε ότι η μάχη που διεξάγεται από τον LNA δεν είναι «απλά εθνική μάχη, αλλά πολύ σοβαρή μάχη που ξεπερνά τα εθνικά και ακόμη και τα περιφερειακά σύνορα».

Ο εκπρόσωπος του LNA είπε ότι η τουρκική επιθετικότητα και η άμεση Τουρκική κατοχή λιβυκών εδαφών αποτελεί απειλή ασφάλειας όχι μόνο για τη Λιβύη, την Αίγυπτο και την αραβική περιοχή, αλλά και για την Ευρώπη.

Πρόσθεσε ότι η θέση που υιοθέτησε το Κάιρο «αναγνωρίζει ότι αυτή η μάχη είναι μια αραβική μάχη».

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του σε αεροπορική βάση, διακήρυξε ότι πιθανή άμεση παρέμβαση της Αιγύπτου στη Λιβύη διαθέτει διεθνή νομιμότητα, προσθέτοντας ότι οι πόλεις της Σύρτης και της Αλ Τζάφρα είναι μια κόκκινη γραμμή.