Νύχτα συγκρούσεων στο Ιντλίμπ: Μάχη του συριακού στρατού με τζιχαντιστές

Νέος γύρος σκληρών συγκρούσεων μεταξύ του συριακού στρατού και των τζιχαντιστικών δυνάμεων έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στο Ιντλίμπ και τη Χάμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας βρέθηκε αντιμέτωπος με τζιχαντιστές που άνοιξαν πυρ κατά του στρατού κοντά στην Jabal Al-Zawiya

Η ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο αραβικός στρατός της Συρίας και οι τζιχαντιστές αντάρτες ανταλλάσσουν πυκνά πυρά στο μέτωπο της Jabal Al-Zawiya, ενώ ακολούθησαν κι άλλες συγκρούσεις στον βόρειο άξονα του Al-Ghaab Plain, στην ευρύτερη περιοχή της Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο πλευρές κατέγραψαν θύματα. Ωστόσο, ο συνολικός αριθμός των απωλειών παραμένει άγνωστος, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη στο νότιο Ιντλίμπ και τη βορειοδυτική Χαμά, καθώς και ο αραβικός στρατός της Συρίας και οι τζιχαντιστές αντάρτες έχουν προωθήσει πρόσφατα ενισχύσεις στις πρώτες γραμμές των μετώπων.

Πρόσφατα, μια πηγή του Συριακού Στρατού δήλωσε ότι ο στρατός ετοιμάζεται για μια νέα επιχείρηση στην περιοχή Τζαμπάλ Αλ Ζάουγια, αναφέροντας τις συνεχείς επιθέσεις από τους τζιχαντιστές αντάρτες ως έναν από τους λόγους για την επανάληψη των συγκρούσεων.