Νέα παράταση από τη ΓΔΑΕΕ για την προμήθεια τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών από τις Ειδικές Δυνάμεις

Νέα παράταση έδωσε η ΓΔΑΕΕ (Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων) στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για τον διαγωνισμό προμήθειας νέων τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών για τις Ειδικές Δυνάμεις του Ε.Σ

Πιο συγκεκριμένα η ημερομηνία υποβολής προτάσεων παρατείνεται έως τις 23 Ιουλίου 2020 από τις 23 Ιουνίου που ήταν έως σήμερα. Ο λόγος η πανδημία η οποία φαίνεται πως εξακολουθεί να προκαλεί προβλήματα στις εταιρίες. Πρόκειται πάντως για τη δεύτερη παράταση που δίνεται αφού η αρχική καταληκτική ημερομηνία είναι οριστεί για τις 12 Μαΐου 2020 αλλά μετατέθηκε για τις 23 Ιουνίου κατόπιν γραπτών αιτημάτων των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στον δ αγωνισμό εξαιτίας προβλημάτων λόγω πανδημίας.

 Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την προμήθεια συνολικά 119 νέων τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών διαμετρήματος 0,338 ιντσών σε συνδυασμό με προμήθεια 473.025 φυσιγγίων ειδικής ακριβείας.

 Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας δηλαδή παράδοση των τυφεκίων εντός 24 μηνών από την κατακύρωση της επιλεγείσας εταιρείας ενώ η σύμβαση εν συνεχεία υποστήριξης είναι επταετούς διάρκειας.

 Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 6.124.360€.

Είναι σαφές ότι η προμήθεια νέων τυφεκίων ελεύθερων σκοπευτών είναι μια πάγια ανάγκη για τις Ειδικές Δυνάμεις καθώς οι μονάδες πεζικού έχουν ανάγκη τους ελεύθερους σκοπευτές ειδικά σε περίπλοκα αστικά περιβάλλοντα μάχης.