Εκνευρισμός στην Τουρκία για τις δηλώσεις Μακρόν: Είναι ανίκανος, απελπισμένος και εθνικιστής

Άμεσα αλλά και με απερίγραπτους χαρακτηρισμούς που ξεπερνούν κάθε όριο απαντά η Άγκυρα στις δηλώσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για το ζήτημα της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί τον Μακρόν για ανικανότητα, απελπισία, εθνικισμό και διάφορα άλλα! 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν έκανε μια αλαζονική δήλωση, προσπαθώντας να δώσει μαθήματα εκ του άνωθεν, με τα παλιά αποικιακά αντανακλαστικά του. Στην πραγματικότητα, οι δηλώσεις του Μακρόν είναι μια εκδήλωση της δικής του ανικανότητας και απελπισίας. Οι μέρες που αλώνιζαν σε όλο τον κόσμο έχουν τελειώσει. Καταρρίψαμε όλα τα απαίσια σχέδιά τους στην εξωτερική πολιτική και με αυτόν τον εσωτερικό πόνο καθημερινά εξαπολύει  θρασύτατες  επιθέσεις  εναντίον της Τουρκίας, και του προέδρου μας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Δεν εναπόκειται στον Μακρόν να καθορίσει τη θαλάσσια δικαιοδοσία οποιασδήποτε χώρας στη Μεσόγειο ή  σε οποιασδήποτε άλλης περιοχή. Αντί η Γαλλία να κάνει τον δικηγόρο της   Ελλάδας και της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης ( Κυπριακη Δημοκρατία), που λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα και παίρνουν την ΕΕ όμηρο τους για τα στενά τους συμφέροντα, θα πρέπει να λάβει θέση υπέρ της συμφιλίωσης και του διαλόγου» συνεχίζει.

Αυτή είναι μια απαίτηση της ευρωπαϊκότητάς μας και της συμμαχίας μας στο ΝΑΤΟ. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, με την ατομική και εθνικιστική του στάση, προάγει την ένταση και θέτει σε κίνδυνο τα μεγάλα συμφέροντα της Ευρώπης και της ΕΕ» τονίζει.

«Η Γαλλία που δεν συνορεύει καν με την τη Ανατολική Μεσόγειο  και ενεργεί και τώρα  αποικιακή νοοτροπία. Είναι ασυνέπεια να κατηγορεί την εξωτερική πολιτική της  Τουρκίας  που είναι ανθρωπιστική και ειλικρινής για τη συνεργασία. Αφήνουμε στην κρίση του γαλλικού λαού την ανήμπορη κατάσταση που έχει περιέλθει ο Μακρόν, ο οποίος καθημερινά χάνει την υποστήριξη του λαού του».