Έντονο φραστικό επεισόδιο Ανδρουλάκη-Τσαβούσογλου εντός του Ευρωκοινοβουλίου

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ανάμεσα στον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη και τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, η ένταση ανάμεσα στους δύο άνδρες ξεκίνησε, όταν ο Τούρκος υπουργός χρησιμοποίησε περισσότερο χρόνο απ’ όσο δικαιούταν στη δευτερολογία του στην εν λόγω επιτροπή με αποτέλεσμα να μην μένει χρόνος σε κανέναν ευρωβουλευτή να του κάνει ερωτήσεις σχετικά με τις προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.


Ο κ. Ανδρουλάκης διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός με τον κ. Τσαβούσογλου να απαντά πως «αν δεν σας αρέσει, σταματάμε την τηλεδιάσκεψη». Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ ανταπάντησε, λέγοντας ότι «εδώ γίνεται διάλογος και όχι μονόλογος», όμως πλέον το… κακό είχε γίνει. Δεν υπήρχε χρόνος για να γίνουν ερωτήσεις στον Τούρκο ΥΠΕΞ, από τη στιγμή, μάλιστα, που αποχωρούσαν από τον χώρο οι μεταφραστές και οι διερμηνείς.

«Για να καταλάβετε τι έγινε με τον Τσαβούσογλου, το πρωί ο κ. Βαρβιτσιώτης δέχθηκε περισσότερες από 20 ερωτήσεις από τους ευρωβουλευτές, ενώ ο Τούρκος υπουργός δέχθηκε μόνο μετά την πρωτολογία, όπου τον ρωτούν οι εκπρόσωποι που έχουν οριστεί από τις παρατάξεις», δήλωσε στο enikos.gr ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Τσαβούσογλου μίλησε για ένα θέμα που αφορά τη χώρα, την Ελλάδα και δεν μπόρεσαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές και οι υπόλοιποι μετά την κατάχρηση του χρόνου που έκανε, να τον ρωτήσουν συγκεκριμένα πράγματα για όσα κάνουν οι Τούρκοι στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ακόμη.