Καλίν: Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο μέτωπο και στο τραπέζι

Την άποψη ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι εξέφρασε ο  εκπρόσωπος της προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Ιμπραήμ Καλίν.

Ειδκότερα, σύμφωνα με τα όσα γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό, «η Τουρκία, υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης , θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι».

Σύμφωνα μάλιστα με τον Καλίν, η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα. «Είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις. Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της» καταλήγει.

Νωρίτερα ο Tούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε εκφράσει την πεποίθηση πως η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις ως αποτέλεσμα της έντασης που έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.