Ναι στο διάλογο και από την Αγκυρα

Μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού που ανοίγουν το δρόμο για τον ελληνοτουρκικό διάλογο, έρχεται ο Ερντογάν δια του συμβούλου του Ιμπραχίμ Καλίν να δείξει ότι ξεκινάει η διαπραγμάτευση.  «Η Τουρκία, υπο την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης , θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι.

Η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα», γράφει, σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o Εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν προσθέτοντας: «Είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις. Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της».

Οι εμπρηστικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας Ακαρ, είναι περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση και το Oruc Reis είναι πλέον στην Αττάλεια. Τα διπλωματικά μηνύματα έρχονται δια του Καλίν.

Από αυτόν αλλωστε μάθαμε και την ουσία των συνομιλιών στο Βερολίνο πριν μάθουμε και για την έγγραφη συμφωνία.