Χρυσοχοΐδης: Κανείς δεν θα φύγει από τη Λέσβο αν δεν περάσει από το Καρά Τεπέ

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κανένας μετανάστης και πρόσφυγας από το νησί της Λέσβου, αν δεν περάσει από τη νέα δομή στον Καρά Τεπέ και δεν ακολουθήσει τις διαδικασίες νομιμοποίησής του, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης αν θα μπουν ή όχι οι αιτούντες άσυλο στο camp και είπε πως αυτή τη στιγμή γίνεται διανομή  φυλλαδίων στη γλώσσα τους.

«Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση να μην μπουν στο camp, δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί κανείς έξω χωρίς να έχει τα νόμιμα έγγραφα. Θα συμμορφωθούν όλοι γιατί έτσι ορίζει ο ευρωπαϊκός νόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος βρίσκεται στη Λέσβο.

Χρυσοχοΐδης: Δεν υπάρχουν πλέον ροές…

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, τους τελευταίους μήνες οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν μειωθεί από 23.000 σε 12.000. Ακόμη 2.000 άτομα θα φύγουν τις επόμενες ημέρες, σχεδιάζεται μέχρι τα Χριστούγεννα να φύγουν οι μισοί, και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα. Επειδή δεν υπάρχουν πλέον ροές, καθώς φυλάσσονται και τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα, θα μείνουν ελάχιστοι στο νησί, είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.