Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

Η δεδηλωμένη επιθυμία Αθήνας και Άγκυρας για αποκλιμάκωση της έντασης μέσω της διπλωματικής οδού, φαίνεται πως έχει ανοίξει για τα καλά την όρεξη του τουρκικού τύπου. Σήμερα, η συντριπτική πλειοψηφία των μέσων, που ελέγχεται από τον Ερντογάν, θέτει το ζήτημα της στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, κάνοντας λόγο για παραβίαση της Συνθήκης της Λαζάνης από την Αθήνα ενώ προαναγγέλλει πως το Oruc Reis γρήγορα θα επιστρέψει στα ύδατα γύρω από το Καστελόριζο.

-Yeni Safak: Με κεντρικό τίτλο “η Λοζάνη μπήκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων” βγήκε το σημερινό φύλο της φιλοκυβερνητικής Yeni Safak, η οποία θέτει επιτακτικά το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα επιτίθεται για ακόμα μια μέρα και στον Γάλλο πρόεδρο τον οποίον χαρακτηρίζει ως έναν “μη σοβαρό ηγέτη” ενώ προαναγγέλλει την επανεμφάνιση του Oruc Reis εντός των ελληνικών υδάτων.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Wednesday, September 16, 2020

-Turkiye: Απειλές εις βάρος της Αθήνας εξαπολύει και η εθνικιστική Turkiye. “Κλειδί στον Βόσπρο-Πολιορκία στα νησία” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού της φύλου. “Αν θέλουμε κλείνουμε τα στενά του Βοσπόρου για τα ελληνικά πλοία και τους κόβουμε στην μέση- μπορούμε να πολιορκήσουμε τα νησιά του Αιγαίου” γράφουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι που επιτίθενται στην ελληνική κυβέρνηση για το ζήτημα της στρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.

TURKEY News September 16, 2020 on Wednesday Cuff

-Hurriyet: “H Τουρκία απάντησε με NAVTEX, κατέδειξε πως η Αθήνα έχει παραβιάσει την Λοζάνη και το φανέρωσε σε όλο τον κόσμο” είναι ο κεντρικός τίτλος της ιστορικής τουρκικής εφημερίδας.

Hurriyet Newspaper

-Sabah: “Δυο NAVTEX: μια για το Γιαβούζ και μια για την Λοζάνη” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της Sabah

Sabah Newspaper

-MILAT: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και της αντί-κυβερνητικής MILAT βρίσκονται οι εξελίξεις στο ελληνοτουρκικό μέτωπο. “Είμαστε στον σωστό δρόμο” έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, η τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί μια εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού γράφοντας “άρχισε να κατσαρώνει” ενώ από κάτω βρίσκονται οι δηλώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου που αναφερόμενος για την ελληνοτουρκική κρίση τόνισε πως “η επίτευξη διπλωματικής λύσης είναι στα χέρια της Αθήνας”.

MİLAT Newspaper Headline on Wednesday, September 16, 2020