Οι… βόρειο-μακεδονομάχοι

“Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική”, “Δεν θα δεχτώ να παραχωρήσω κομμάτι της ιστορίας μας στους Σκοπιανούς”, “Παραχωρείτε την ιστορία της Μακεδονίας στα Σκόπια για να σώσετε τις συντάξεις”.

Αυτές είναι μονάχα ορισμένες από τις κατηγορίες που επέρριπταν τα κεντρικά στελέχη της Ν.Δ στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α για την συμφωνία των Πρεσπών. Μια συμφωνία που πολλοί, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο σημερινός υπουργός της κυβέρνησης Άδωνις Γεωργιάδης, είχαν χαρακτηρίσει ως “προδοτική”.

Η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας ήταν και αυτή που οδήγησε μάλιστα χιλιάδες κόσμο στους δρόμους. Συγκεντρώσεις επί συγκεντρώσεων έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα. “Μη παραχαράζετε την ιστορία, η Μακεδονία είναι μια φώναζαν” οι συγκεντρωμένοι υπό το άγρυπνο βλέμμα των στελεχών της Ν.Δ.

Η ζωή όμως είναι άτιμη… και σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ετοιμάζεται να φέρει δυο μνημόνια συνεργασίας με την Βόρεια Μακεδονία…

Και όλα αυτά, ένα εικοσιτετράωρο πριν την συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ, όπου ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας δήλωσε πως “ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει πολλά για την Βόρεια Μακεδονία”.

Υ.Γ: Ένα αρχαίο ρητό έλεγε: Μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για λίγο, αλλά όχι πολλούς για πολύ.