Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της Yeni Safak είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού. “Το πρώτο εμβόλιο δόθηκε” γράφει η φιλοκυβερνητική Safak, μεταφέροντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση του ιού που έχει κυριολεκτικά γονατίσει την Τουρκία. Ακριβώς από πάνω, υπάρχει το αναλυτικό ρεπορτάζ της Safak για το ελληνοτουρκικό μέτωπο. “Στις 22 Σεπτεμβρίου θα γίνει η κρίσιμη ομιλία του Ερντογάν στα Η.Ε και τότε θα μας ακούσει όλος ο κόσμος” γράφει χαρακτηριστικά η Safak. Τέλος, όπως συνηθίζεται τις τελευταίες ημέρες, οι δημοσιογράφοι επιτίθενται στον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας πως “δεν εκπροσωπεί την Γαλλία” αλλά και στον Ισραηλινό πρωθυπουργό.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Thursday, September 17, 2020

-Turkiye: “Οι τίτλοι αλλάζουν αλλά ο αγώνας για να υπηρετήσουμε την χώρα και το έθνος δεν τελειώνει” αναφέρει σήμερα το ρεπορτάζ της εθνικιστικής εφημερίδας Turkiye. Παράλληλα, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι δεν παραλείπουν και σήμερα να εξαπολύσουν ευθεία επίθεση τόσο έναντι της Αθήνας όσο όμως και έναντι του Παρισιού. Πολύ ψηλά στην ατζέντα της Turkiye

TURKEY News September 17, 2020 Thursday Cuff

-AKSAM: Στο στόχαστρο της AKSAM μπήκε για ακόμα μια μέρα το ακριτικό Καστελόριζο, το οποίο οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επισημαίνουν πως σε περίπτωση που Ελλάδα και Τουρκία οδηγηθούν στην Χάγη, τότε η Αθήνα θα χάσει.

-Cumhuriyet: Με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θέμα βγήκε το σημερινό φύλο της αντιπολιτευόμενης στον Ερντογάν Cumhuriyet. Ειδικότερα, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν πως η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της τουρκικής εταιρίας πετρελαίου και διανομής. Ο αγοραστής μάλιστα θα είναι ένα fund του Κατάρ σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους.

CUMHURİYET Newspaper Headline on Thursday, September 17, 2020

-MILAT: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της Milat είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Παλαιστινιακού και τις ειρηνευτικές συμφωνίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Η.Α.Ε αλλά και με το Μπαχρέιν. ” Σιωνιστικός Γάμος” είναι ο καυστικός τίτλος του ρεπορτάζ που ρίχνει λάδι στην φωτιά της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Άγκυρα, την Ντόχα και το Τέλ Αβίβ.

MİLAT Newspaper Headline on Thursday, September 17, 2020