Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Αφιερωμένο στο πολεμικό μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο της φιλοτουρκικής εφημερίδας. “Μεγάλη καταστροφή” είναι ο κεντρικός τίτλος του φύλου της Safak με τους Τούρκους δημοσιογράφους να γράφουν πως “η πρόκληση των Αρμενίων” απέτυχε παταγωδώς καθώς ο στρατός των Αζέρων απάντησε δυναμικά και αποτελεσματικά”. Στα άλλα θέματα, κυριαρχεί η συνάντηση του Μελβούτ Τσαβούσογλου με τον Αζέρο Πρέσβη, με τον Τούρκο ΥΠ.ΕΞ να δηλώνει πως η μοναδική λύση για την επίλυση της έντασης είναι η πλήρης απόσυρση των δυνάμεων της Αρμενίας από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν”

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Wednesday, September 30, 2020

-Turkiye: “Πήγαιναν γυρεύοντας” αυτός είναι ο σημερινός κεντρικός τίτλος της εθνικιστικής εφημερίδας Turkiye. Σε πανηγυρικό τόνο οι Τούρκοι δημοσιογράφοι γράφουν πως η επέλαση του στρατού των Αζέρων έχει προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις στρατιωτικές δυνάμεις της Αρμενίας.

TURKEY News September 30, 2020 on Wednesday Cuff

-AKSAM: “Βήμα-βήμα προς την ελευθερία” είναι το σημερινό κεντρικό άρθρο της εφημερίδας AKSAM. “Οι δυνάμεις των Αζέρων προελαύνουν. Η απελευθέρωση των εδαφών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ γρήγορα θα απελευθερωθούν από τις δυνάμεις κατοχής των Αρμένιων”.

AKŞAM Newspaper Headline on Wednesday, September 30, 2020

-MILAT: Κεντρικό θέμα στο σημερινό φύλο της MILAT είναι οι εξελίξεις στο “καυτό” μέτωπο της τουρκικής οικονομίας, όπου χθες ο γαμπρός του Τούρκου Προέδρου και Υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλ Μπαϊράκ ανακοίνωσε χθες ένα νέο οικονομικό πρόγραμμα εξισορρόπησης της οικονομίας. Βέβαια, από το πρωτοσέλιδο της MILAT, δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στο πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ λέγοντας χαρακτηριστικά πως “ο πόλεμος αυτός είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους Τούρκους και τους Αζέρους σύμμαχους τους”.

MİLAT Newspaper Headline on Wednesday, September 30, 2020

-Anadolu: Κεντρικό θέμα αυτή τη στιγμή στον ιστότοπο του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu είναι οι αναφορές του Μελβούτ Τσαβούσογλου στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Το Αζερμπαϊτζάν είναι ικανό να ελευθερώσει μονάχο του τα κατεχόμενα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ”.

-Daily Sabah: Κεντρικό θέμα αυτή τη στιγμή στον ιστότοπο της Daily Sabah είναι η έκκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν προς τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κρατήσουν μια τίμια στάση στο ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.