Ελεύθερος χωρίς όρους ο δήμαρχος Ραφήνας, μετά την απολογία του για τη φονική πυρκαγιά το 2018

Χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς ο οποίος είναι μεταξύ των συνολικά 20 κατηγορούμενων για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τον Ιούλιο του 2018.

Ενώπιον του ανακριτή Αθανάσιου Μαρνιέρη που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία, ο κ. Μπορνούς αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που του αποδίδονται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια.

Οπως δήλωσε μετά την έξοδο του από το ανακριτικό γραφείο «καταθέσαμε σε μία διαδικασία που χάθηκαν φίλοι, συγγενείς, γείτονες. Είμαστε εδώ για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Στόχος μας είναι αυτός, μόνο η αποκάλυψη της αλήθειας. Κάναμε ότι ήταν υπηρεσιακώς υπεύθυνο και ανθρωπίνως δυνατό».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Θρασύβουλος Κονταξής τόνισε «αυτές είναι ώρες ευθύνης και περισυλλογής. Ο κ. Μπουρνούς και η οικογένεια του υπήρξαν θύματα, κάηκε το σπίτι του. Στο πλαίσιο της ανάκρισης γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να αποκαλυφθεί η αλήθεια».