Συριακό Παρατηρητήριο: Νεκροί τουλάχιστον 28 Σύροι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Νεκροί είναι τουλάχιστον 28 Σύροι μαχητές που είχαν μεταβεί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για να πολεμήσουν στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με επικεφαλής του Παρατηρητήριου, οι συγκεκριμένοι μαχητές άνηκαν σε αντάρτικες ομάδες που πρόσκεινται στην Άγκυρα και οι οποίες είχαν αναπτυχθεί στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη Συρία. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι 28 άνδρες ήταν μεταξύ των 850 Σύρων μαχητών που στάλθηκαν μέσω Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για να πολεμήσουν εναντίον των Αρμένιων αυτονομιστών.

Το Γαλλικό Πρακτορείο κατάφερε να επιβεβαιώσει τον θάνατο τριών από αυτούς τους άνδρες, μέσω των οικογενειών τους που ενημερώθηκαν για τον θάνατό τους, ενώ χρήστες του διαδικτύου από τη βόρεια Συρία ανάρτησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες τεσσάρων μαχητών που έπεσαν στις μάχες.

Από την έναρξη των συγκρούσεων η Αρμενία κατηγορεί την Τουρκία για αποστολή Σύρων μισθοφόρων στο μέτωπο, κάτι που η Άγκυρα διαψεύδει. Ο σύμβουλος του Αζέρου προέδρου, από την πλευρά του, έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση», τονίζοντας ότι «το Αζερμπαϊτζάν δεν χρειάζεται ξένους μαχητές γιατί έχουμε επαγγελματικές ένοπλες δυνάμεις και επιπλέον έχουμε και αρκετούς εφέδρους».