Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Πρώτο θέμα στο σημερινό φύλο της Yeni Safak είναι οι αποκαλύψεις για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκτζι από Σαουδάραβες συνεργάτες της βασιλικής οικογένειας. “Αυτά είναι τα ηχητικά λίγα λεπτά πριν την αγριότητα” είναι ο κεντρικός τίτλος. Ψηλά όμως στην ατζέντα της τουρκικής εφημερίδας βρίσκονται και οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, με την Safak να υπογραμμίζει το μήνυμα Ερντογάν. “Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς να τελειώσει η κατοχή και η εισβολή”

YENİ ŞAFAK Gazetesi 2 Ekim 2020, Cuma Günü Manşeti

Turkiye: Πολύ ψηλά στην ατζέντα της εθνικιστικής Turkiye είναι το ζήτημα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Οι Αζέροι θα έχουν την πλήρη στήριξη μας” είναι τα λόγια του Τούρκου προέδρου που μεταφέρουν με διθυράμβους οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

-AKSAM: “Η Αρμενία είναι ένα κράτος ληστών και τρομοκρατών” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της AKSAM. Διατηρώντας πολύ υψηλούς τόνους, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επιτίθενται εκ νέου στην αρμένικη κυβέρνηση, απειλώντας με μια νέα τουρκική εισβολή…θεούς και δαίμονες.

AKŞAM Newspaper Headline on Friday, October 2, 2020

MILAT: Κεντρικό θέμα και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της MILAT είναι οι εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Φύγετε από εδώ” είναι το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την κυβέρνηση της Αρμενίας, την οποία για ακόμα μια φορά απειλεί με πόλεμο.

MİLAT Newspaper Headline on Friday, 2 October 2020

-Anadolu: Πρώτο θέμα και στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων βρίσκεται ο πόλεμος Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να ισχυρίζονται πως “η επέλαση των Αζέρων συνεχίζεται και πως σήμερα κατελήφθησαν όπλα, οχήματα και πυροβόλα του αρμενικού στρατού από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν”.