Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

Για ακόμα μια μέρα, η συντριπτική πλειοψηφία των τουρκικών εφημερίδων, έχουν στην κορυφή της ατζέντας τους στις εξελίξεις στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τον πόλεμο μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν. Ωστόσο, η πληροφορία που αφορά πρωτίστως εμάς, έρχεται από την Yeni Safak, η οποία προανήγγειλε την έξοδο του Oruc Reis από τον ναύσταθμο της Αττάλειας και την έναρξη των νέων του περιπετειών όπως χαρακτηριστικά έγραψαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι…

-Yeni Safak: Κεντρικό θέμα στην τουρκική εφημερίδα είναι και σήμερα οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Οι Αρμένιοι δεν μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στο μέτωπο και πυροβολούν τους άμαχους Αζέρους” γράφει η Safak, η οποία χαρακτηρίζει τις κινήσεις των Αρμένιων ως ένα “έγκλημα πολέμου”. Πολύ ψηλά όμως στην ατζέντα των Τούρκων δημοσιογράφων είναι και η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Λιβύης, η οποία κράτησε πάνω από δυόμιση ώρες. Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους δημοσιογράφους, το Oruc Reis απέπλευσε σήμερα από το λιμάνι της Αττάλειας και όπως χαρακτηριστικά γράφουν είναι “έτοιμο για τις νέες αποστολές του“.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Monday, October 5, 2020

-Hurriyet: Πρώτο θέμα και στην μεγαλύτερη τουρκική εφημερίδα είναι οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν. “Οι Αρμένιοι υποχωρούν υπό την πίεση των Αζέρων στρατιωτών πυροβολώντας αθώους πολίτες” γράφουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι της Hurriyet.

Hurriyet Newspaper

-Sabah: “Βήμα βήμα προς την μεγάλη νίκη” είναι ο κεντρικός τίτλος και της Sabah, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να μιλάνε με διθυράμβους για την προέλαση των Αζέρων στρατιωτών που χαρακτηρίζουν ως “αδέρφια τους”.

Sabah Newspaper

-Turkiye: Πρώτο θέμα και στο σημερινό φύλο της εθνικιστικής Turkiye δεν θα μπορούσε παρά να είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Ο στρατός των Αζέρων προελαύνει και απελευθερώνει διαρκώς περιοχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο θεός να συγχωρέσει τις ψυχές αυτών που έφυγαν για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους” γράφουν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι.

TURKEY News October 5 2020 Monday Cuff

-AKSAM: “Εγκαταλείπουν το πολεμικό μέτωπο και πυροβολούν πολίτες” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της AKSAM, το οποίο είναι αφιερωμένο στο πολεμικό μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

AKŞAM Newspaper, Monday, October 5, 2020 Headline

-MILAT: “Η κατάσταση αντιστρέφεται, θα πληρώσουν το λογαριασμό” είναι ο κεντρικός τίτλος της MILAT, η οποία αναφέρεται στο πολεμικό μέτωπο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την οπισθοχώρηση του στρατού της Αρμενίας από κεντρικά φυλάκια του αυτόνομου θύλακα.

MİLAT Newspaper Headline on Monday, October 5, 2020