Τηλεδιάσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη με τους πρυτάνεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το απόγευμα (16:00) της Δευτέρας τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Η τηλεδιάσκεψη αυτή έρχεται μετά το απαράδεκτο περιστατικό της εισβολής και τραμπουκισμού ομάδας αναρχικών στην ΑΣΟΕ, οι οποίες πέρασαν ταμπέλα γύρω από το λαιμό του πρύτανη Δημήτρη Μπουραντώνη, στην οποία αναγραφόταν η φράση «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Οι δηλώσεις Πέτσα μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕ

Την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού είχε προαναγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας που ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τα πανεπιστήμια.

Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα: «Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στις 16:00, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της χώρας και την ηγεσία των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Ο απαράδεκτος, φασιστικός, προπηλακισμός του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτός από ομόθυμη καταδίκη απαιτεί και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών με σκοπό τη διασφάλιση της ακώλυτης λειτουργίας και της προστασίας των Πανεπιστήμιων».