Πολεμοχαρής ο Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι με 60 πλοία – Τα αεροσκάφη μας βρίσκονται στους αιθέρες

Σε νέες ακραίες προκλήσεις προχώρησε η Τουρκία, μέσω του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος χρησιμοποιώντας εμπρηστική ρητορική, δήλωσε πως «60 πλοία του τουρκικού στόλου βρίσκονται σε επαγρύπνηση, ενώ τα αεροσκάφη μας βρίσκονται στους αιθέρες».

Συνέχιζε τονίζοντας: «Να έρθει η Ελλάδα να μιλήσουμε, μέσω διαλόγου θα προκύψουν ίσως λύσεις με λογικούς και έξυπνους τρόπους. Όμως με εγωισμούς, κακομαθημένες συμπεριφορές, και λέγοντας πως θα γίνει “ότι θέλω εγώ”, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει επίσης ότι η χώρα του δεν πρόκειται να επιτρέψει κανένα τετελεσμένο για τη χώρα του αφήνοντας αιχμές κατά της Γαλλίας.

«Ορισμένες χώρες, χωρίς να βλέπουν την ισχύ και το μπόι τους, προσπαθούν να παίξουν ρόλους στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτοί οι δρόμοι που είναι αδιέξοδοι. Έρχονται από χιλιάδες μίλια μακριά, αλλά σε κανέναν εδώ δεν μπορούν να θέσουν κανόνες. Δεν εγκαταλείπουμε ούτε παραχωρούμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την αποφασιστικότητά μας σε αυτό το θέμα. Αναμένουμε ιδιαίτερα από τους τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι και χωρίς προκαταλήψεις».