Επέμβαση των ΜΑΤ και εκκένωση σε Πολυτεχνείο και Πανεπιστημιούπολη – Χρυσοχοϊδης: Δεν θα γίνει φέτος η πορεία

Η Αστυνομία μπήκε μέσα στο Πολυτεχνείο και δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν ήδη σε προσαγωγές ατόμων που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του ΕΜΠ από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Έως τώρα έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι 50 αντιεξουσιαστές «πρόλαβαν» την Αστυνομία, που σχεδίαζε να «σφραγίσει» το κτίριο για να αποτρέψει τυχόν κατάληψή του, εισήλθαν σε αυτό και ανήρτησαν πανό που έγραφε: «Δεν υπάρχει ζωή και υγεία χωρίς ελευθερία».

Η επέμβαση των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο έγινε λίγο πριν από τις 15:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.https://www.youtube.com/embed/3iSzFA_ke4c

Εκκένωση της Πανεπιστημιούπολης

Ακολούθως αντίστοιχη επιχείρηση εκκένωσης έγινε και στην πρυτανεία της πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου που βρισκόταν υπό κατάληψη.

Στην εν λόγω επέμβαση η αστυνομία προχώρησε σε 24 προσαγωγές.

Χρυσοχοϊδης: Δεν θα γίνει φέτος η πορεία -Θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα ο νόμος

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δήλωσή του επανέλαβε πως οι εορτασμοί και η πορεία για το Πολυτεχνείο δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν θα γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις, κανείς δεν έχει περισσότερα δικαιώματα από κάθε πολίτη που δεν έκανε Πάσχα ή 25η Μαρτίου». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως η Αστυνομία θα εφαρμόσει τον νόμο απαρέγκλιτα παντού.