Πέτσας: Εξετάζουμε κλείσιμο και των Δημοτικών σχολείων

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν και τα δημοτικά σχολεία άφησε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, επιβεβαιώνοντας το αποκλειστικό ρεπορτάζ του 15minutes.gr, το οποίο έγραφε σήμερα:

“Πλέον στο τραπέζι είναι και το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το κλείσιμο δεν έχει να κάνει με την διασπορά αλλά να μειώσει κατά πολύ την κίνηση στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες του 15minutes.gr μέχρι το μεσημέρι θα έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις. Το σίγουρο είναι ότι τα δημοτικά θα κλείσουν στην Θεσσαλονίκη όποτε το ερώτημα έχει να κάνει με την υπόλοιπη Ελλάδα, επιμένουν οι πληροφορίες”.

“Είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα, ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν λίγο ο κ. Πέτσας. Όπως διευκρίνισε, αυτό εξετάζεται “για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία”.

Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στον Alpha, δήλωσε επίσης ότι  στις αρχές της επομένης εβδομάδας θα διευκρινιστεί ποιοι θα πάρουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο Πρωθυπουργός, και ποιο θα είναι το ύψος της χωρίς να αποκλείσει να δοθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σημείωσε ότι όλες τις λεπτομέρειες θα τις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.