Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας γύρω από το Πολυτεχνείο

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκονται και σήμερα περιμετρικά του κτιρίου του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας, μία ημέρα μετά την επιχείρηση εκκένωσής του.

Είχε προηγηθεί η απόφαση για ακύρωση όλων των επετειακών εκδηλώσεων εν όψει της 17ης Νοεμβρίου, λόγω των έκτακτων μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου, προχωρώντας στην κατάληψη του, προκειμένου να το κρατήσουν ανοιχτό, όπως υποστήριξαν, για τις εκδηλώσεις μνήμης.

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε με την εκκένωση του κτιρίου και την προσαγωγή δεκάδων ατόμων. Αντίστοιχη επιχείρηση έλαβε χώρα και στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει η φετινή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, επικαλούμενος την πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, ανακοίνωσε και την ακύρωση όλων των επετειακών εκδηλώσεων, με εξαίρεση την κατάθεση στεφανιών από ολιγομελείς αντιπροσωπείες των κομμάτων.