Αρχηγός ΓΕΕΘΑ K.Φλώρος: Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στην κορβέτα των Εμιράτων

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την Κορβέτα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, BAYNUNAH, η οποία έχει καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά για επίσκεψη, αμέσως μετά την συμμετοχή της στην άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ – 10» και την συνεκπαίδευση με Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας (PASSEX).

Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχτηκαν η Α’ Γραμματέας Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της Πρεσβείας των Η.Α.Ε. κα Eiman Almazrouei, ο Βοηθός του Ακόλουθου Άμυνας των Η.Α.Ε. Συνταγματάρχης Waleed Alharmi και ο Κυβερνήτης του πλοίου Αντιπλοίαρχος Khamis Almazrouei.

Στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διευθυντής του Δ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ Υποναυάρχος Φραγκίσκος Λελούδας ΠΝ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχος Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο οποίος υπέγραψε Πρωτόκολλο Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το έτος 2021 (Military Cooperation Program – MCP 2021), με το οποίο εμβαθύνεται περαιτέρω η στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων τους μέσω της διεξαγωγής κοινών εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δραστηριοτήτων.