Προειδοποίηση Κικίλια για σκληρό lockdown σε 11 περιοχές με αυξημένα κρούσματα

Ξεκινώντας την ενημέρωση για την εξέλιξη της διασποράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μίλησε για τις περιοχές που παραμένουν στο κόκκινο σημειώνοντας την επιβαρυμένη κατάσταση ειδικά σε Κοζάνη και Δυτική Αττική.

«Μετά τη σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων πρέπει να πω ότι βλέπουμε περισσότερα κρούσματα σε Κιλκίς, Ξάνθη, Πιερία, Δράμα, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλας, Λάρισας, Ροδόπη και Δυτική Αττική. Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η επιτροπή για την Κοζάνη και τη Δυτική Αττική, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που παρουσιάζουν. Εάν και εφόσον επιβαρυνθούν τα δεδομένα, θα επανεξετάσουμε όλα τα μέτρα, ανά περιοχή» σημείωσε ο Υπουργός.

Απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες στις επιβαρυμένες περιοχές για την τήρηση των μέτρων αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον μέτρων. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να υπερασπιστούμε τον κόπο και την προσπάθεια των πολιτών, είπε.

Συνέστησε ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση.

Ανακοίνωσε ότι από αύριο το πρωί το Υπουργείο Υγείας θα επικοινωνήσει από τις 9 το πρωί με εκπροσώπους από τις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας ώστε να ξεκινήσει η λίστα των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν.

Αξίζουν όλοι ισόποσα να τους δοθεί η ευκαιρία να θωρακίσουν την υγεία τους μέσω του εμβολιασμού, είπε.