Τσαμπουκάδες Ακάρ στην Ελλάδα: Όσα όπλα και να αγοράσετε δεν είναι αρκετά για εσάς…

Το πρόγραμμα εξοπλισμών της Ελλάδας, η αγορά των γαλλικών Rafale και των πυραύλων, αλλά και η επιθυμία προμήθειας στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ, έχουν προκαλέσεις ενόχληση και εκνευρισμό στην Τουρκία και αυτό ήταν εμφανές από τις δηλώσεις του Χούλουσι Ακάρ, από τη Λιβύη που βρίσκεται.

«Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι γνωστή”, είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και συνέχισε: “Έχουν προβλήματα. Ωστόσο, παρά τα προβλήματα και με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων να μειώνεται για φαγητό, ρούχα, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμών, μια μόδα εξοπλισμών. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν θα είναι αρκετά για εσάς, δεν αρκούν”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε ομιλία του κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Λιβύη.

Ο Ακάρ κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Αθήνα και ισχυρίστηκε ότι «οι Έλληνες γείτονές μας προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες, λαμβάνουν προκλητικά μέτρα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. «Και καλύπτουν αυτό που κάνουν και κρύβουν τις προσπάθειές μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους που είναι σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο».