Επιμένει ο Ακάρ για το «Τσεσμέ»: Οι Έλληνες μας παρενόχλησαν – Δώσαμε την απαραίτητη απάντηση

Επιμένει στην προπαγάνδα η Άγκυρα σχετικά με την παρουσία του πλοίου Τσεσμέ στο κεντρικο Αιγαίο και τη δήθεν παρενόχλησή του από ελληνικά F-16.

Σε εκδήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε την Παρασκευή όσα είχε πει την Τρίτη, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου. «Έχουμε δώσει την απαραίτητη απάντηση. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι αυτή η στάση δεν είναι κατάλληλη για σχέσεις καλής γειτονίας» επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Το περιστατικό για το οποίο έκαναν λόγο οι Τούρκοι διέψευσαν κατηγορηματικά ελληνικές στρατιωτικές πηγές.

Παράλληλα, ο Ακάρ βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί για άλλη μια φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντας υποκριτικές τις ενστάσεις της περί τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

«Η ΕΕ μας λέει για «ανθρώπινα δικαιώματα». Ποιο είναι το δικαίωμα στη ζωή των αθώων πολιτών μας που μαρτύρησαν στη Γκάρα; Οι απόστολοι της δημοκρατίας δεν πρέπει πλέον να είναι υποκριτικοί» ανέφερε ο Ακάρ, σχετικά με τον θάνατο 13 Τούρκων στο Ιράκ, που αποδίδεται από την Άγκυρα στο PKK.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο θέμα των S-400 λέγοντας πως είναι ένα αμυντικό σύστημα, που θα χρησιμοποιηθεί εάν κινδυνεύσει η χώρα, ενώ στράφηκε κατά των ΗΠΑ, τονίζοντας πως οι κυρώσεις εναντίον της χώρας του και ιδίως ο αποκλεισμός της από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35 «δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα συμμαχίας».